![]() |
Peynirli Rulo Börek Tarifi Resimli
Peynirli Rulo Börek tarifi resimli Peynirli Rulo Börek yapılışı Peynirli Rulo Börek nasıl yapılır Malzemeler:
Üzeri için: Kaşar peyniri Hazırlanışı: Öncelikle yoğurt, yumurta ve katıyağdan oluşan sos malzemeleri karıştırılır. 1. yufka tezgaha yayılır, üzerine sos sürülür, 2. ve 3. yufka içinde aynı işlem yapılarak (3 kat yufka aralarında sos olacak şekilde) hazırlanır. En üsteki 3. yufkanın üzerine de sos sürülür. Tepsi büyüklüğüne göre 4 kenarından kare olacak şekilde katlanır.Kalan sostan üzerine de sürülür. 190 derecede ısınmış fırına verilir, üzeri kızarana kadar pişirilir. (yaklaşık 25 dk. pişiyor.) Fırından çıkınca üzeri önce folyo ile sıkıca kapatılır, folyonun üzerine de ıslak mutfak bezi kapatılır. Ilıyınca üstü açılır, iç malzemesi(peynir+maydanoz) yayılır. Boşluk kalmayacak şekilde sıkıca rulo yapılır. Kaşar peyniri rendelenmiş veya dilimler halinde rulonun üzerine konulur. Tekrar fırına verilir, kaşarlar hafif kızarana kadar pişirilir. Dilimlenerek sıcak servis edilir. Notlar: Üzerindeki kaşarları fazla kızarırsa servis için dilimlerken kesimi zor olur. *Bu böreği mutlaka sıcak servis edin, lezzeti çok daha güzel oluyor. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.