Arpacık Soğanlı Biftek Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arpacık Soğanlı Biftek Tarifi YapılışıArpacık Soğanlı Biftek Tarifi Yapılışı Arpacık Soğanlı Biftek Tarifi - Arpacık Soğanlı Biftek Nasıl Yapılır - Arpacık Soğanlı Biftek Malzemeleri Arpacık Soğanlı Biftek 4 biftek (her biri 2-2,5 sm kalınlığında ve en az 250'şer gr) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı çekilmiş karabiber 3 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı rafine yağ Sosu: 100 gr (7 çorba kaşığı) yumuşatılmış tereyağ 3 arpacık soğanı (ince kıyılmış) 3/4 su bardağı et suyu 1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Etlerin fazla yağlarını ayıklayıp, kâğıt peçete ile kurulayınız; 1'er tatlı kaşığı tuz ve karabibere bulayınız 3 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı rafine yağı büyük bir tavada kızdırıp, köpükleri kaybolunca, bifteklerin her iki yüzünü 3-4'er dakika kızartınız![]() Biftekleri tavadan sıcak bir tabağa alıp, sıcak kalmaları için üstünü örtünüz ![]() Tavadaki yağı boşaltınız 1 çorba kaşığı tereyağı koyup eritiniz ve arpacık soğanlarını 1 dakika kadar kızartınız et suyunu da döküp, yarısını çekinceye kadar, karıştırarak kaynatınız Tavayı ateşten alıp, kalan 6 çorba kaşığı tereyağı ekleyiniz Tereyağının tamamı eklenip sos koyulaştıktan sonra 1'er kahve kaşığı tuz ve biber ile 2 çorba kaşığı maydanozu katınız![]() Sosu kaşıkla tabaktaki bifteklerin üstüne döküp, hemen servis ediniz ![]() Not: Etlerin pişme süresi her iki yüz için de 3-4'er dakikadır Etler kırmızı sularını hafif salmaya başladıkları an, orta pişmişler demektir Arpacık soğanlı bifteği, karnabahar yada patates soteyle birlikte servis edebilirsiniz
|
|
|
|