![]() |
Arpacık Soğanlı Biftek Tarifi Yapılışı
Arpacık Soğanlı Biftek Tarifi Yapılışı Arpacık Soğanlı Biftek Tarifi - Arpacık Soğanlı Biftek Nasıl Yapılır - Arpacık Soğanlı Biftek Malzemeleri Arpacık Soğanlı Biftek 4 biftek (her biri 2-2,5 sm kalınlığında ve en az 250'şer gr) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı çekilmiş karabiber 3 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı rafine yağ Sosu: 100 gr (7 çorba kaşığı) yumuşatılmış tereyağ 3 arpacık soğanı (ince kıyılmış) 3/4 su bardağı et suyu 1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Etlerin fazla yağlarını ayıklayıp, kâğıt peçete ile kurulayınız; 1'er tatlı kaşığı tuz ve karabibere bulayınız. 3 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı rafine yağı büyük bir tavada kızdırıp, köpükleri kaybolunca, bifteklerin her iki yüzünü 3-4'er dakika kızartınız. Biftekleri tavadan sıcak bir tabağa alıp, sıcak kalmaları için üstünü örtünüz. Tavadaki yağı boşaltınız. 1 çorba kaşığı tereyağı koyup eritiniz ve arpacık soğanlarını 1 dakika kadar kızartınız. et suyunu da döküp, yarısını çekinceye kadar, karıştırarak kaynatınız. Tavayı ateşten alıp, kalan 6 çorba kaşığı tereyağı ekleyiniz. Tereyağının tamamı eklenip sos koyulaştıktan sonra 1'er kahve kaşığı tuz ve biber ile 2 çorba kaşığı maydanozu katınız. Sosu kaşıkla tabaktaki bifteklerin üstüne döküp, hemen servis ediniz. Not: Etlerin pişme süresi her iki yüz için de 3-4'er dakikadır. Etler kırmızı sularını hafif salmaya başladıkları an, orta pişmişler demektir. Arpacık soğanlı bifteği, karnabahar yada patates soteyle birlikte servis edebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.