Et Yemekleri - Ciğer Sarma |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Yemekleri - Ciğer SarmaEt yemekleri - ciğer sarma Gömlekleri sıcak suda yumuşatın 20-25 santimlik kareler şeklinde kesin Ciğeri haşlayıp zar büyüklüğünde doğrayın Yemeklik doğradığınız soğanı yağda kavurun Haşladığınız pirinci süzüp , soğana ilave edin Birazda pirinci kavurun , suyunu koymadan önce ciğer ve tuzu ilave dip kısık ateşte suyunu çektirin Pilav piştikten sonra ince doğranmış dereotu ve karabiberi koyup karıştırın Demlemeye bırakın Bir kasenin içine kare şeklinde kestiğimiz bir gömleği yayın Üzerini pilav ile doldurun Sarkan uçlarını pilavın üzerine kapatın Fırının ters çevirin Malzemeler bitene kadar aynı işlemi uygulayın250 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin Yemeğiniz servise hazır Afiyet olsun MALZEMELER 1 adet kuzu ciğeri 3 su bardağı pirinç 45 su bardağı su 1 adet soğan 125 gram margarin dereotu tuz karabiber alıntı |
|