![]() |
Et Yemekleri - Ciğer Sarma
Et yemekleri - ciğer sarma Gömlekleri sıcak suda yumuşatın. 20-25 santimlik kareler şeklinde kesin. Ciğeri haşlayıp zar büyüklüğünde doğrayın. Yemeklik doğradığınız soğanı yağda kavurun. Haşladığınız pirinci süzüp , soğana ilave edin. Birazda pirinci kavurun , suyunu koymadan önce ciğer ve tuzu ilave dip kısık ateşte suyunu çektirin. Pilav piştikten sonra ince doğranmış dereotu ve karabiberi koyup karıştırın. Demlemeye bırakın. Bir kasenin içine kare şeklinde kestiğimiz bir gömleği yayın. Üzerini pilav ile doldurun. Sarkan uçlarını pilavın üzerine kapatın. Fırının ters çevirin. Malzemeler bitene kadar aynı işlemi uygulayın.250 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Yemeğiniz servise hazır. Afiyet olsun . . . MALZEMELER 1 adet kuzu ciğeri 3 su bardağı pirinç 4.5 su bardağı su 1 adet soğan 125 gram margarin dereotu tuz karabiber alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.