|
|
Konu Araçları |
bifteği, dana, kişilik, terbiyeli, yemeklerimantarlı |
Et Yemekleri-Mantarlı Terbiyeli Dana Bifteği (4 Kişilik) |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Yemekleri-Mantarlı Terbiyeli Dana Bifteği (4 Kişilik)Et yemekleri-Mantarlı Terbiyeli Dana Bifteği (4 Kişilik) Mantarlı Terbiyeli Dana Bifteği (4 Kişilik) Malzemeler 600 Gr Dana Kuşbaşı 6 Adet Minik Soğan 1 Havuç 200 Gr Mantar Bir Demet Kokulu Ot(Maydanoz,Kekik,Mercanköşk) 50 gr (6 Çorba Kaşığı) Un 90 gr (6 Çorba Kaşığı) Tereyağı 2 Yumurta Sarısı 1 Limon Tuz , Karabiber Yemeğin Tarifi Et suyunu kaynatınKuşbaşı dana etini kazınarak temizlenmiş havucu ve kokulu ot demetini ekleyinEt suyu kaynayınca,altını kısıp 40 dakika kadar eti pişirinSoyulmuş soğanları ilave edin20 dakika daha pişirinTencereyi ateşten alınİyice yıkadığınız mantarları dilimleyinBir başka tavada 40 gr (2,5 çorba kaşığı) tereyağında yaklaşık 10 dakika sote edinSonra tuzunu,karabiberini serpin Bir tencerede 50 gr (3,5 çorba kaşığı) tereyağını eritinUnu ekleyin ve sürekli karıştırarak yarım litre sıcak et suyunu ilave edinBu sosu,koyulaşana kadar karıştırmak suretiyle pişirin Bu sosa yarım limon suyuyla karışmış yumurta sarılarını,tuz ve karabiberi ilave edinEti ve soğanları süzün,servis tabağına düzenleyinEt suyunda pişmiş havucu dilimleyip mantarları ekledikten sonra hepsinin üzerine hazırladığımız sosu dökünŞimdi servise geçebilirsiniz |
|