ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Et Yemekleri-Mantarlı Terbiyeli Dana Bifteği (4 Kişilik) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=330609)

Prof. Dr. Sinsi 07-27-2012 03:54 PM

Et Yemekleri-Mantarlı Terbiyeli Dana Bifteği (4 Kişilik)
 



Et yemekleri-Mantarlı Terbiyeli Dana Bifteği (4 Kişilik)
Mantarlı Terbiyeli Dana Bifteği (4 Kişilik)



Malzemeler

600 Gr Dana Kuşbaşı

6 Adet Minik Soğan

1 Havuç

200 Gr Mantar

Bir Demet Kokulu Ot(Maydanoz,Kekik,Mercanköşk)

50 gr (6 Çorba Kaşığı) Un

90 gr (6 Çorba Kaşığı) Tereyağı

2 Yumurta Sarısı

1 Limon

Tuz , Karabiber



Yemeğin Tarifi

Et suyunu kaynatın.Kuşbaşı dana etini kazınarak temizlenmiş havucu ve kokulu ot demetini ekleyin.Et suyu kaynayınca,altını kısıp 40 dakika kadar eti pişirin.Soyulmuş soğanları ilave edin.20 dakika daha pişirin.Tencereyi ateşten alın.İyice yıkadığınız mantarları dilimleyin.Bir başka tavada 40 gr (2,5 çorba kaşığı) tereyağında yaklaşık 10 dakika sote edin.Sonra tuzunu,karabiberini serpin.


Bir tencerede 50 gr (3,5 çorba kaşığı) tereyağını eritin.Unu ekleyin ve sürekli karıştırarak yarım litre sıcak et suyunu ilave edin.Bu sosu,koyulaşana kadar karıştırmak suretiyle pişirin.


Bu sosa yarım limon suyuyla karışmış yumurta sarılarını,tuz ve karabiberi ilave edin.Eti ve soğanları süzün,servis tabağına düzenleyin.Et suyunda pişmiş havucu dilimleyip mantarları ekledikten sonra hepsinin üzerine hazırladığımız sosu dökün.Şimdi servise geçebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.