![]() |
Yemek Tarifleri - Et Yemekleri - Kadınbudu Köfte Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Tarifleri - Et Yemekleri - Kadınbudu Köfte TarifiYemek Tarifleri - Et Yemekleri - Kadınbudu Köfte Tarifi Kadınbudu Köfte Tarifi Akşam yemekleriniz için hem besleyici hem de pratik kadınbudu köfte tarifi MSN Kadın’da! Kadınbudu Köfte Tarifi Malzemeler, 500 gram orta yağlı kıyma 3 yemek kaşığı pirinç Yarım su bardağı su 1 adet orta boy soğan 2 adet yumurta 5 yemek kaşığı mısır unu Damak tadınıza göre tuz, karabiber Yarım demet kıyılmış maydanoz Kızartmak için sıvıyağ Hazırlanışı, Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin ![]() Orta boy bir tavaya soğanı alıp kavurmaya başlayın ![]() Kıymayı ikiye bölüp yarısını tavaya alın ve soğanla birlikte kavurun ![]() Kıyma suyunu çektikten sonra tavayı ocaktan indirip soğumaya bırakın ![]() Küçük boy bir tencereye pirinci alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ![]() Pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlayın ![]() Haşlanan pirinçleri süzüp soğuması için bekletin ![]() Yoğurma kabına; kavrulmuş soğan ve kıyma, yarısını ayırdığınız kıyma, ince kıyılmış maydanoz, haşlanmış pirinci alın ![]() Yumurtalardan birinin sarısını ayırıp kalanı köfte harcına ilave edin ![]() Damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin ![]() Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun ![]() Köfte harcını buzdolabında 1 saat bekletin ![]() Sürenin sonunda harcı dolaptan çıkarıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ![]() Avucunuzun içinde yuvarlayıp oval köfte şeklini verin ![]() Tüm harç bitene kadar aynı işleme devam edin ![]() Hazırladığınız köfteleri önce mısır ununa sonra yumurta sarısına batırın ![]() Bol ve kızgın yağda her iki tarafını da kızartın ![]() Sıcak servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|