ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Yemek Tarifleri - Et Yemekleri - Kadınbudu Köfte Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=330566)

Prof. Dr. Sinsi 07-27-2012 04:01 PM

Yemek Tarifleri - Et Yemekleri - Kadınbudu Köfte Tarifi
 



Yemek Tarifleri - Et Yemekleri - Kadınbudu Köfte Tarifi
Kadınbudu Köfte Tarifi

Akşam yemekleriniz için hem besleyici hem de pratik kadınbudu köfte tarifi MSN Kadın’da!



Kadınbudu Köfte Tarifi

Malzemeler,


500 gram orta yağlı kıyma


3 yemek kaşığı pirinç


Yarım su bardağı su


1 adet orta boy soğan


2 adet yumurta


5 yemek kaşığı mısır unu


Damak tadınıza göre tuz, karabiber


Yarım demet kıyılmış maydanoz


Kızartmak için sıvıyağ


Hazırlanışı,


Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin.


Orta boy bir tavaya soğanı alıp kavurmaya başlayın.


Kıymayı ikiye bölüp yarısını tavaya alın ve soğanla birlikte kavurun.


Kıyma suyunu çektikten sonra tavayı ocaktan indirip soğumaya bırakın.


Küçük boy bir tencereye pirinci alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin.


Pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlayın.


Haşlanan pirinçleri süzüp soğuması için bekletin.


Yoğurma kabına; kavrulmuş soğan ve kıyma, yarısını ayırdığınız kıyma, ince kıyılmış maydanoz, haşlanmış pirinci alın.


Yumurtalardan birinin sarısını ayırıp kalanı köfte harcına ilave edin.


Damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin.


Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun.


Köfte harcını buzdolabında 1 saat bekletin.


Sürenin sonunda harcı dolaptan çıkarıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.


Avucunuzun içinde yuvarlayıp oval köfte şeklini verin.


Tüm harç bitene kadar aynı işleme devam edin.


Hazırladığınız köfteleri önce mısır ununa sonra yumurta sarısına batırın.


Bol ve kızgın yağda her iki tarafını da kızartın.


Sıcak servis yapın.


Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.