Et Yemekleri - Renkli Biberli Dana Eti (3-4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Yemekleri - Renkli Biberli Dana Eti (3-4 Kişilik)Et yemekleri - Renkli biberli dana eti (3-4 kişilik) Malzeme Listesi 500 gr dana strogonof2-3 adet sarı biber 2-3 adet kırmızı biber 4-5 adet tatlı yeşil biber 1 kutu (200 gram) yemek kreması Zeytinyağı 2-3 diş sarımsak Hazırlanışı Önce sarımsaklar ince ince doğrandıktan sonra yağda altın sarısı rengi alana kadar çevrilir Başka bir tarafta etler tercihen düdüklü tencerede içleri iyice pişene kadar pişirilir Etler yumuşadıktan sonra, sarımsakların üzerine alınır Halka şeklinde doğranmış ve temizlenmiş renkli biberler de etin üzerine ilave edilir Biberler de sertliğini kaybedinceye kadar pişirilir En son olarak da krema ilave edilir Bir taşım daha kaynatılır Sıcak servis yapılır Afiyet olsun Servis önerisi: Fırında kızartılmış patates ile sunulabilir
|
|
|
|