Et Yemekleri -Çoban Güveci |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Yemekleri -Çoban GüveciEt yemekleri -Çoban Güveci Çoban Güveci, Çoban Güveci ,,Çoban Güveci ,Çoban Güveci 1 kg kuşbaşı dana eti2 baş soğan 3 çorba kaşığı un 1 yumurta 3/4 su bardağı sıcak su 1 kadeh beyaz şarap 1 su bardağı konserve domates suyu 3 diş sarımsak 1 çorba kaşığı Vegeta veya kuru sebze tozu 2 defne yaprağı 1 tatlı kaşığı toz tatlı kırmızı biber 1 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biber 1 tatlı kaşığı karabiber bir tutam tuz 4 çorba kaşığı sıvıyağ Derin bir kapta unu, bir tutam tuz ve yumurta ile karıştırın, bir tatlı kaşığı Vegeta ilave edin, tekrar karıştırarak kıvamlı bir hamur haline getirin ![]() Soğanları temizleyip ince ince kıyın Sarımsakları soyun döverek bir kenara bırakın 4 çorba kaşığı sıvıyağı tencereye koyun, üzerine soğanları atın bir karıştırıp içine etleri ilave edin Hep birlikte karıştırarak hemen acı ve tatlı kırmızı biberleri, 2 defne yaprağını, tuzu, 1 tatlı kaşığı Vegeta'yı ve karabiberi ilave edin Karıştırarak etler altınımsı kahverengi oluncaya kadar kavurun Dövülmüş sarımsakları kavrulmuş etlerin üstüne atın ve 1 su bardağı domates suyunu, beyaz şarabı ve sıcak suyu ekleyin Etler yumuşayıncaya kadar 1 saat pişirin![]() Etlerin piştiğini kontrol ettikten sonra, hazırladığınız hamurdan kaşığın burnu ile serçe parmağın yarısı kadar lokmalar alarak pişen etin suyuna atın Tekrar, hamurlar pişip hemen hemen iki misli oluncaya kadar 5-6 dakika daha kaynatın ve tencereyi ateşten alın "Dumpling" leriniz pişince makarna gibi olur ve yemeğinize çok lezzet verir![]() Daha sonra geniş bir servis kabına alarak sıcak olarak servis yapın alıntı |
|
|
|