ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Et Yemekleri -Çoban Güveci (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=330543)

Prof. Dr. Sinsi 07-27-2012 04:05 PM

Et Yemekleri -Çoban Güveci
 



Et yemekleri -Çoban Güveci
Çoban Güveci, Çoban Güveci ,,Çoban Güveci ,Çoban Güveci



1 kg. kuşbaşı dana eti

2 baş soğan

3 çorba kaşığı un

1 yumurta

3/4 su bardağı sıcak su

1 kadeh beyaz şarap

1 su bardağı konserve domates suyu

3 diş sarımsak

1 çorba kaşığı Vegeta veya kuru sebze tozu

2 defne yaprağı

1 tatlı kaşığı toz tatlı kırmızı biber

1 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biber

1 tatlı kaşığı karabiber

bir tutam tuz

4 çorba kaşığı sıvıyağ

Derin bir kapta unu, bir tutam tuz ve yumurta ile karıştırın, bir tatlı kaşığı Vegeta ilave edin, tekrar karıştırarak kıvamlı bir hamur haline getirin.

Soğanları temizleyip ince ince kıyın. Sarımsakları soyun döverek bir kenara bırakın. 4 çorba kaşığı sıvıyağı tencereye koyun, üzerine soğanları atın bir karıştırıp içine etleri ilave edin. Hep birlikte karıştırarak hemen acı ve tatlı kırmızı biberleri, 2 defne yaprağını, tuzu, 1 tatlı kaşığı Vegeta'yı ve karabiberi ilave edin. Karıştırarak etler altınımsı kahverengi oluncaya kadar kavurun. Dövülmüş sarımsakları kavrulmuş etlerin üstüne atın ve 1 su bardağı domates suyunu, beyaz şarabı ve sıcak suyu ekleyin. Etler yumuşayıncaya kadar 1 saat pişirin.

Etlerin piştiğini kontrol ettikten sonra, hazırladığınız hamurdan kaşığın burnu ile serçe parmağın yarısı kadar lokmalar alarak pişen etin suyuna atın. Tekrar, hamurlar pişip hemen hemen iki misli oluncaya kadar 5-6 dakika daha kaynatın ve tencereyi ateşten alın. "Dumpling" leriniz pişince makarna gibi olur ve yemeğinize çok lezzet verir.

Daha sonra geniş bir servis kabına alarak sıcak olarak servis yapın


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.