Et Yemekleri-Mantarlı Biftek (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Yemekleri-Mantarlı Biftek (4 Kişilik)Et yemekleri-Mantarlı Biftek (4 Kişilik) Mantarlı Biftek (4 Kişilik) Malzemeler 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 1 Adet Soğan Yarım Kg Mantar2 Diş Sarmısak 4 Adet Biftek 1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Tuz Yemeğin Tarifi Bir tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağ koyup,birkaç dakika kızdırın Daha sonra 1 adet soğanı yemeklik doğrayıp,yağın içine atın Pembeleşinceye kadar kavurun Soğanların yanına yarım kg mantarı ekleyin Sürekli karıştırarak kavurun Dövülmüş 2 diş sarmısağı ve yeterli miktarda tuzu ilave edin Malzemeleri birkaç dakika daha kavurduktan sonra ,ocaktan alın![]() Başka bir kabın içinde 4 adet bifteği kendi suyuyla pişirin Daha sonra etlerin içine önceden hazırladığınız mantarlı malzemeyi koyun Mantarların üzerine rendelenmiş 1 su bardağı kaşar peynirini serpin![]() İçleri dolan etleri genişçe bir tepsiye koyun Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşarlar eriyene dek pişirin
|
|
|
|