![]() |
Kronik Nefritin Doğal Tedavisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kronik Nefritin Doğal TedavisiKronik neftit isimli hastalığın önlenmesinde de beslenmenin büyük önemi bulunuyor ![]() ![]() Genelde tam tedavi edilemeyen akut nefritten sonra meydana gelir ![]() ![]() UYGUN GIDALAR: ? Süt ve süt ürünleri: Taze süt, lor, yoğurt, tuzsuz beyaz peynir ![]() ? Et ve et ürünleri: Tedavinin ilk günlerinde, günlük miktar 100 gr ![]() ![]() ![]() ? Un ve unlu mamuller: Beyaz tuzsuz ekmek, bisküvi, kurabiye, pirinç ![]() ? Şeker ve şekerli ürünler: Şeker, reçel, jöle ve marmelatlar ![]() ? Yağlar: Taze tereyağı, kremalar ![]() ? Sebzeler: Patates, havuç, domates biber, kabak ![]() ? Meyveler: Bal kabağı, çilek, kavun, karpuz, üzüm, portakal, limon ![]() ? Baharatlar: Nane ![]() ? İçecekler: Papatya, nane, ıhlamur çayları, taze hazırlanmış meyve suları ![]() YASAK GIDALAR: ? Süt ve süt ürünleri: Baharatlı peynirler, ekşi yoğurtlar ![]() ? Et ve et ürünleri: Et suları, tütsüleme, kurutma, tuzlama veya pişirme yolu ile konserve edilmiş et ve ürünleri, salam, sosis, sucuk, pastırma, havyar ![]() ? Un ve unlu mamuller: Kepekli un ile hazırlananlar ![]() ? Şeker ve şekerli ürünler: Çikolata ![]() ? Yağlar: Ağır hayvansal yağlar, iç yağlar ![]() ? Sebzeler: Kuru soğan, sarımsak, turp, patlıcan, mantar, kuru fasulye, mercimek, bezelye, turşular Baharatlar: Tuz, karabiber, hardal, toz veya pul kırmızı biber ![]() ? İçecekler: Alkol, çay, kahve, kakao ![]() GIDALARIN HAZIRLANMASI VE KULLANIMINDA GENEL KURALLAR: ? Yumurta ve sakatat yemeklerinden kaçınılmalıdır ![]() ? Hastalığın akut günlerinde protein verilmemeli ![]() ![]() ![]() ? Yemekler en az beş öğün olarak ve ılık yenmelidir ![]() ? Yemeklerle birlikte veya yemek aralarında fazla su içilmemeli ve içilen su kesinlikle soğuk olmamalıdır ![]() ? Yemek, hamur ve tatlılarda yumurtanın tamamı değil, yalnız sarısı kullanılmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|