Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
doğal, kronik, nefritin, tedavisi

Kronik Nefritin Doğal Tedavisi

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kronik Nefritin Doğal Tedavisi




Kronik neftit isimli hastalığın önlenmesinde de beslenmenin büyük önemi bulunuyor Kronik neftit hastalığında beslenmenin nasıl olması gerektiğini öğrenerek önemli bilgilere sahip olabilirsiniz

Genelde tam tedavi edilemeyen akut nefritten sonra meydana gelir Belirtileri yüksek tansiyon, kandaki üre miktarında yükselme, idrarda fazlalaşma, ,ws ağrıları, uykusuzluk, huzursuzluk, nadiren de olsa kalp ve sindirim organları rahatsızlıkları olarak sıralanabilir


UYGUN GIDALAR:
? Süt ve süt ürünleri: Taze süt, lor, yoğurt, tuzsuz beyaz peynir
? Et ve et ürünleri: Tedavinin ilk günlerinde, günlük miktar 100 gr?ı aşmamak kıydıyla haşlanmış tavuk, dana, kuzu eti
? Un ve unlu mamuller: Beyaz tuzsuz ekmek, bisküvi, kurabiye, pirinç
? Şeker ve şekerli ürünler: Şeker, reçel, jöle ve marmelatlar
? Yağlar: Taze tereyağı, kremalar
? Sebzeler: Patates, havuç, domates biber, kabak
? Meyveler: Bal kabağı, çilek, kavun, karpuz, üzüm, portakal, limon
? Baharatlar: Nane
? İçecekler: Papatya, nane, ıhlamur çayları, taze hazırlanmış meyve suları


YASAK GIDALAR:
? Süt ve süt ürünleri: Baharatlı peynirler, ekşi yoğurtlar
? Et ve et ürünleri: Et suları, tütsüleme, kurutma, tuzlama veya pişirme yolu ile konserve edilmiş et ve ürünleri, salam, sosis, sucuk, pastırma, havyar
? Un ve unlu mamuller: Kepekli un ile hazırlananlar
? Şeker ve şekerli ürünler: Çikolata
? Yağlar: Ağır hayvansal yağlar, iç yağlar
? Sebzeler: Kuru soğan, sarımsak, turp, patlıcan, mantar, kuru fasulye, mercimek, bezelye, turşular Baharatlar: Tuz, karabiber, hardal, toz veya pul kırmızı biber
? İçecekler: Alkol, çay, kahve, kakao

GIDALARIN HAZIRLANMASI VE KULLANIMINDA GENEL KURALLAR:
? Yumurta ve sakatat yemeklerinden kaçınılmalıdır
? Hastalığın akut günlerinde protein verilmemeli Genel diyete geçişte ise günlük miktar 60-70 gr?ı aşmamalıdır
? Yemekler en az beş öğün olarak ve ılık yenmelidir
? Yemeklerle birlikte veya yemek aralarında fazla su içilmemeli ve içilen su kesinlikle soğuk olmamalıdır
? Yemek, hamur ve tatlılarda yumurtanın tamamı değil, yalnız sarısı kullanılmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.