![]() |
Kronik Nefritin Doğal Tedavisi
Kronik neftit isimli hastalığın önlenmesinde de beslenmenin büyük önemi bulunuyor. Kronik neftit hastalığında beslenmenin nasıl olması gerektiğini öğrenerek önemli bilgilere sahip olabilirsiniz. Genelde tam tedavi edilemeyen akut nefritten sonra meydana gelir. Belirtileri yüksek tansiyon, kandaki üre miktarında yükselme, idrarda fazlalaşma, ,ws ağrıları, uykusuzluk, huzursuzluk, nadiren de olsa kalp ve sindirim organları rahatsızlıkları olarak sıralanabilir. UYGUN GIDALAR: ? Süt ve süt ürünleri: Taze süt, lor, yoğurt, tuzsuz beyaz peynir. ? Et ve et ürünleri: Tedavinin ilk günlerinde, günlük miktar 100 gr.?ı aşmamak k.ıydıyla haşlanmış tavuk, dana, kuzu eti. ? Un ve unlu mamuller: Beyaz tuzsuz ekmek, bisküvi, kurabiye, pirinç. ? Şeker ve şekerli ürünler: Şeker, reçel, jöle ve marmelatlar. ? Yağlar: Taze tereyağı, kremalar. ? Sebzeler: Patates, havuç, domates biber, kabak. ? Meyveler: Bal kabağı, çilek, kavun, karpuz, üzüm, portakal, limon. ? Baharatlar: Nane. ? İçecekler: Papatya, nane, ıhlamur çayları, taze hazırlanmış meyve suları. YASAK GIDALAR: ? Süt ve süt ürünleri: Baharatlı peynirler, ekşi yoğurtlar. ? Et ve et ürünleri: Et suları, tütsüleme, kurutma, tuzlama veya pişirme yolu ile konserve edilmiş et ve ürünleri, salam, sosis, sucuk, pastırma, havyar. ? Un ve unlu mamuller: Kepekli un ile hazırlananlar. ? Şeker ve şekerli ürünler: Çikolata. ? Yağlar: Ağır hayvansal yağlar, iç yağlar. ? Sebzeler: Kuru soğan, sarımsak, turp, patlıcan, mantar, kuru fasulye, mercimek, bezelye, turşular Baharatlar: Tuz, karabiber, hardal, toz veya pul kırmızı biber. ? İçecekler: Alkol, çay, kahve, kakao. GIDALARIN HAZIRLANMASI VE KULLANIMINDA GENEL KURALLAR: ? Yumurta ve sakatat yemeklerinden kaçınılmalıdır. ? Hastalığın akut günlerinde protein verilmemeli. Genel diyete geçişte ise günlük miktar 60-70 gr.?ı aşmamalıdır. ? Yemekler en az beş öğün olarak ve ılık yenmelidir. ? Yemeklerle birlikte veya yemek aralarında fazla su içilmemeli ve içilen su kesinlikle soğuk olmamalıdır. ? Yemek, hamur ve tatlılarda yumurtanın tamamı değil, yalnız sarısı kullanılmalıdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.