![]() |
Kalp Hastalarının Yapması Gerekenler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalp Hastalarının Yapması GerekenlerKalp rahatsızlıkları her geçen gün artıyor ![]() ![]() ![]() Her gün en az beşer porsiyon sebze ve meyve yiyin ![]() Ekmek, makarna, kahvaltılık tahıllar, pirinç, diğer tahıllar, patates, kuru bezelye ve fasulye gibi nişastalı ve yağı az besinlerden bol bol tüketin ![]() Az yağlı ve bol posalı bir yemek rejimi ile düzenli egzersizi birleştirerek şişmanlığı önleyin ![]() Balık, derisi çıkarılmış tavuk eti ve yağsız et yiyip, yemek rejimindeki yağ miktarını azaltın ![]() Kızartmalar, 'fast food' türü yağlı gıdalar, sosis, salam, börek, hamur işi ve pastalardan uzak durun ![]() Cips, tatlı bisküvi, yağlı kremalı pastalar ve şişmanlatıcı tatlıları özel günlere saklayın, her gün yemeyin ![]() Yemek yaparken zeytinyağı, kanola yağı, yerfıstığı yağı ve aspur yağı gibi tekli-doymamış ve çoklu doymamış yağlardan kullanın ![]() Büyükler ve okula başladıktan sonra çocuklar için yağı azaltılmış veya az yağlı süt, yoğurt ve peynir kullanın, okula gitmeyen çocuklara normal süt ve yoğurt verin ![]() Turşusu yapılmış veya füme edilmiş ve bu sebeple çok tuzlu olan gıdalardan uzak durmaya çalışın ![]() |
![]() |
![]() |
|