![]() |
Kalp Hastalarının Yapması Gerekenler
Kalp rahatsızlıkları her geçen gün artıyor. Kalp rahatsızlıklarının bu kadar artmasındaki en önemli sebep dengesiz beslenmek olarak biliniyor. Peki kalp hastalarının yapması gerekenler neler? Onu da bu yazımızda öğreneceksiniz! İşte sizler için yaptığım araştırma ; http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Her gün en az beşer porsiyon sebze ve meyve yiyin. Ekmek, makarna, kahvaltılık tahıllar, pirinç, diğer tahıllar, patates, kuru bezelye ve fasulye gibi nişastalı ve yağı az besinlerden bol bol tüketin. Az yağlı ve bol posalı bir yemek rejimi ile düzenli egzersizi birleştirerek şişmanlığı önleyin. Balık, derisi çıkarılmış tavuk eti ve yağsız et yiyip, yemek rejimindeki yağ miktarını azaltın. Kızartmalar, 'fast food' türü yağlı gıdalar, sosis, salam, börek, hamur işi ve pastalardan uzak durun. Cips, tatlı bisküvi, yağlı kremalı pastalar ve şişmanlatıcı tatlıları özel günlere saklayın, her gün yemeyin. Yemek yaparken zeytinyağı, kanola yağı, yerfıstığı yağı ve aspur yağı gibi tekli-doymamış ve çoklu doymamış yağlardan kullanın. Büyükler ve okula başladıktan sonra çocuklar için yağı azaltılmış veya az yağlı süt, yoğurt ve peynir kullanın, okula gitmeyen çocuklara normal süt ve yoğurt verin. Turşusu yapılmış veya füme edilmiş ve bu sebeple çok tuzlu olan gıdalardan uzak durmaya çalışın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.