![]() |
Kalp Ve Damar Hastalıklarında Beslenme |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalp Ve Damar Hastalıklarında BeslenmeKalp ve Damar Hastalıklarında Nasıl Beslenmeliyiz - Kalp Hastalıklarından Korunma - Doğru Beslenme Tavsiyeleri - Damar Hastalıklarını Önlemenin Yolları ![]() ? İnsanlar üzerinde yapılan çeşitli araştırmalar, diyetteki kolestrol miktarının, kan kolesterol düzeyini etkilediği ve kolesterolden zengin beslenmenin plaklara neden olduğunu göstermiştir ![]() ? Özellikle doymuş yağ asitlerini içeren et, sucuk, salam, tereyağı, yağlı peynir gibi besinleri fazla tüketmek kalp-damar hastalıklarına zemin hazırlar ![]() Doymuş yağ asitlerini içeren besinleri fazla yemenin LDL-Kolesterolü artırdığı, çoklu doymamış yağ asitlerinden oluşan besinlerin ise düşürdüğü gösterilmiştir ![]() ? Saf şeker yani sakaroz tüketimi, kanın trigliserit düzeyini artırır ![]() ? Aşırı beslenme ve şişmanlık, kalp-damar hastalıklarının oluşmasına zemin hazırlar ![]() ? Posadan fakir bir diyet kan kolesterol düzeyini yükseltir ![]() ? Günde 5 fincandan fazla içilen kahvenin plaklara neden olduğu ortaya çıkarılmıştır ![]() ? Sigara kullanımının koroner damarlar üzerine kötü etkilerinin olduğu ve kanın pıhtılaşmasını artırdığı, kolesterol ve diğer kan yağlarını yükselttiği saptanmıştır ![]() ? Alkolün, kalp atışlarını hızlandırıcı, kalbin yükünü artırıcı etkisi vardır ![]() ![]() ? Aşırı tuzlu besinlerinin tüketimi kan basıncının yükselmesine neden olur ![]() ? Hareketsiz bir yaşam sürdürüp alınan enerjiyi yakalamak da kalp damar hastalıklarının oluşmasına yardım eder ![]() |
![]() |
![]() |
|