![]() |
Kalp Ve Damar Hastalıklarında Beslenme
Kalp ve Damar Hastalıklarında Nasıl Beslenmeliyiz - Kalp Hastalıklarından Korunma - Doğru Beslenme Tavsiyeleri - Damar Hastalıklarını Önlemenin Yolları http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg ? İnsanlar üzerinde yapılan çeşitli araştırmalar, diyetteki kolestrol miktarının, kan kolesterol düzeyini etkilediği ve kolesterolden zengin beslenmenin plaklara neden olduğunu göstermiştir. ? Özellikle doymuş yağ asitlerini içeren et, sucuk, salam, tereyağı, yağlı peynir gibi besinleri fazla tüketmek kalp-damar hastalıklarına zemin hazırlar. Doymuş yağ asitlerini içeren besinleri fazla yemenin LDL-Kolesterolü artırdığı, çoklu doymamış yağ asitlerinden oluşan besinlerin ise düşürdüğü gösterilmiştir. ? Saf şeker yani sakaroz tüketimi, kanın trigliserit düzeyini artırır. ? Aşırı beslenme ve şişmanlık, kalp-damar hastalıklarının oluşmasına zemin hazırlar. ? Posadan fakir bir diyet kan kolesterol düzeyini yükseltir. ? Günde 5 fincandan fazla içilen kahvenin plaklara neden olduğu ortaya çıkarılmıştır. ? Sigara kullanımının koroner damarlar üzerine kötü etkilerinin olduğu ve kanın pıhtılaşmasını artırdığı, kolesterol ve diğer kan yağlarını yükselttiği saptanmıştır. ? Alkolün, kalp atışlarını hızlandırıcı, kalbin yükünü artırıcı etkisi vardır. Alkolün en büyük zararı, kolesterolün yapım ve yıkım olan karaciğere olur. ? Aşırı tuzlu besinlerinin tüketimi kan basıncının yükselmesine neden olur. ? Hareketsiz bir yaşam sürdürüp alınan enerjiyi yakalamak da kalp damar hastalıklarının oluşmasına yardım eder. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.