Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kina

Kina

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kina

Kina Bitkisi - Kina bitkisi Nedir - Kina Nedir - Kina Bitkisi Hakkinda

Diğer İsimleri : Hınna, Lawsonia inermis, Henna, Henne

Botanik Bilgi : Kınaağacıgiller familyasından, ayrık dallı, beyazımsı kabuklu, karşıt yapraklı bir ağaçtır Çiçekleri beyaz renkli ve keskin kokuludur Kurutulmuş yapraklarından “Kına” elde edilir Saç ve parmakları boyamakta kullanılır Anavatanı Hindistan olan kına ağacı Arabistan’da ve Akdeniz ikliminin görüldüğü yerlerde yetiştirilir

Faydaları

Ayak terlemelerine engel olur

Dolamada kullanılır

Uyuz ve egzamaya iyi gelir

Guatrın üzerine bağlanırsa, faydası görülür

Sarılık, idrar zorluğu, gastrit ve kolitte iyileştiricidir

Ağız yaraları ve deri çatlaklarını tedavi eder

Alıntı Yaparak Cevapla

Kina

Eski 07-26-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Kina

Harıka paylasım bılgıler ıcın tesekkurler ellerıne sglıkkk

Alıntı Yaparak Cevapla

Kina

Eski 07-26-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Kina

Kina Bitkisi - Kina bitkisi Nedir - Kina Nedir - Kina Bitkisi Hakkinda

Kına (Lawsonia inermis) kınagiller (Lythraceae) familyasından çalımsı bir bitki ve bu bitkinin yapraklarının kurutulup öğütülmesiyle hazırlanan toz

Kuzeydoğu Afrika kökenli olan bitki Kuzey Afrika Hindistan ve Sri Lanka da yaygın bir biçimde yetiştirilir Dikenli ve beyaz çiçeklidir; yaklaşık 2-3 santim uzunluğundasivri uçlu ve esmer yeşil renkli yaprakları vardır Çeşitli boyar maddeler ve tanen içeren yapraklar toz haline getirildikten sonra saç tırnak ve parmakların boyanmasında kullanılır Ayrıca Türk örf ve adetlerinde gelin ve damatlara askere gönderilen erkeklere kına yakılır

Boyadığı dokuya kızıl renk veren kına tozu ticarette başlıca esmer ve yeşil kına olmak üzere iki tipte bulunur Yeşil kına saf kına değildir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com