ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tarih / Coğrafya (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=656)
-   -   Kina (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=322388)

Prof. Dr. Sinsi 07-26-2012 12:43 PM

Kina
 
Kina Bitkisi - Kina bitkisi Nedir - Kina Nedir - Kina Bitkisi Hakkinda

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg




Diğer İsimleri : Hınna, Lawsonia inermis, Henna, Henne


Botanik Bilgi : Kınaağacıgiller familyasından, ayrık dallı, beyazımsı kabuklu, karşıt yapraklı bir ağaçtır. Çiçekleri beyaz renkli ve keskin kokuludur. Kurutulmuş yapraklarından “Kına” elde edilir. Saç ve parmakları boyamakta kullanılır. Anavatanı Hindistan olan kına ağacı Arabistan’da ve Akdeniz ikliminin görüldüğü yerlerde yetiştirilir.


Faydaları


Ayak terlemelerine engel olur.


Dolamada kullanılır.


Uyuz ve egzamaya iyi gelir.


Guatrın üzerine bağlanırsa, faydası görülür.


Sarılık, idrar zorluğu, gastrit ve kolitte iyileştiricidir.


Ağız yaraları ve deri çatlaklarını tedavi eder.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Prof. Dr. Sinsi 07-26-2012 12:44 PM

Kina
 


Harıka paylasım bılgıler ıcın tesekkurler ellerıne sglıkkk..

Prof. Dr. Sinsi 07-26-2012 12:44 PM

Kina
 
Kina Bitkisi - Kina bitkisi Nedir - Kina Nedir - Kina Bitkisi Hakkinda

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Kına (Lawsonia inermis) kınagiller (Lythraceae) familyasından çalımsı bir bitki ve bu bitkinin yapraklarının kurutulup öğütülmesiyle hazırlanan toz.



Kuzeydoğu Afrika kökenli olan bitki Kuzey Afrika Hindistan ve Sri Lanka da yaygın bir biçimde yetiştirilir. Dikenli ve beyaz çiçeklidir; yaklaşık 2-3 santim uzunluğundasivri uçlu ve esmer yeşil renkli yaprakları vardır. Çeşitli boyar maddeler ve tanen içeren yapraklar toz haline getirildikten sonra saç tırnak ve parmakların boyanmasında kullanılır. Ayrıca Türk örf ve adetlerinde gelin ve damatlara askere gönderilen erkeklere kına yakılır.



Boyadığı dokuya kızıl renk veren kına tozu ticarette başlıca esmer ve yeşil kına olmak üzere iki tipte bulunur. Yeşil kına saf kına değildir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.