Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > EÄŸitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > EÄŸitim & Öğretim > Tarih / CoÄŸrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ahlat

Ahlat

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ahlat

Ahlat Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Ahlat Hakkında - Ahlatın Faydaları - Ahlat Yetiştiriciliği

(Pyrus amygdaliformis ve p elaeagnifolia)

Gülgiller familyasındandırDiÄŸer adları ahlat armudu ,yaban armudu,çakal armudu,aklap,alfat,ahlat,argun,banda,banta,çördà ¼k, çövür,dığdığı,dızdığı,haliç,kerte,ker tme,kialmas,k okoz,panta,üngülüz,zingit

5-6 m boylarında yuvarlak tepeli ,dikenli,beyaz çiçekli,yabani bir ağaçtırTaşlık yamaçlarda ,orman açıklıklarında yol kenarlarında kendiliğinden yetişirMeyvesi 3-4 cm çapında ve uzun saplı ,tatlımsı ,burukturGüzel kokulu meyvesi bazen dalında olgunlaşıp yere düşer,ama genellikle toplandıktan bir süre sonra olgunlaşırAncak meyvesi yenemeyecek derecede kuru ve çekirdekli olanları da vardırAhlat asıl kendisine çeşitli türlerde armutlar aşılanarak değer kazanırAhlatın meyvesinde şeker ,pektin,asitler C ve B1 vitamini ve karoten yapraklarında C vitamini ,çeşitli asitler,flavonoitler,glikozitler ve alkolitler düzenleyici ,sinirleri yatıştırıcı ,idrar söktürücü etkileri vardırYaprakları kaynatılıp içildiğinde idrar yollarını temizler buralardaki taşları eritirOlgunlaşmayan meyveler sıcak suda haşlanarak yenir;bunun ishali durduran etkisi vardır;hatta çok fazla yenirse kabızlığa yol açarAğacın taze filizleri de zehirli hayvan sokmaarına karşı dövülüp cilde sarılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

forumsinsi.com