Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çiçeği, elem

Elem Çiçeği

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Elem Çiçeği

Elem Çiçeği Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Elem Çiçeği Hakkında - Elem Çiçeği Faydaları - Elem Çiçeği Yetiştiriciliği

(Pasiflora edulis)

Çarkıfelekgiller familyasındandır

4-10 metre boylanabilen yarı odunsu tırmanıcı yapraklarını dökmeyen bir sarmaşıktır Almaşık dizilişli dalgalı yaprakları üç yaprakçıklıdır;yumurtamsı yaprakçıklar dişli kenarlıdırYaz aylarında yaprakların koltuğunda 5 taçyapraklı hoş kokulu çiçekler açar4-6 cm boyundaki yenilebilen etli meyveleri olgunlaştığında türüne göre morarır yada sararırMeyvenin etli kısmı sarı ve bol suludur, içinde sayısız siyah çekirdek bulunur

Ağaç Güney Amerika kökenlidir:Brezilya?nın güneyi,Arjantin,Peru, Paraguay gibi ülkelerBugün Avustralya,Güney Afrika,Brezilya,Kenya,Peru ve Sri Lanka?da yetiştirilir

Meyveler Ave C vitaminleri açısından zengindirÇiçeklerde bazı flovonoitler ve alkolitler bulunur

Meyveler hafif buruştugunda çiğ olarak yendiği gibi meyve salatalarına , kremalara, dondurmalara,soslara eklenerek yada şerbet , meyve suyu, limonata şurup ve kokteyl olarak tüketilir

Bitkinin yaprakları sakinleştirici , sıkıntı ve uykusuzluk giderici , spazm çözücü ve tansiyon düşürücü olarak kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com