Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kafur

Kafur

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kafur

Kafur Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Kafur Hakkında - Kafur Faydaları - Kafur Yetiştiriciliği

(Cinnamomum camphora)

Defnegiller familyasındandır

20-40 metre boylanabilen 2 bin yıl gibi çok uzun ömrü olan yapraklarını dökmeyen bir ağaçtır

Anayurdu Japonya ve Güney Çin olmakla birlikte Akdeniz ülkelerinde ve az da olsa ülkemizde yetiştirilmektedir

Kafur bu ağacın dallarının öğütülmesiyle elde edilen tozun su buharıyla damıtılmasından elde edilirRenksiz yada beyaz özel ve güçlü kokulu acı ve yakıcı bilirsu bir maddedirDokunulduğunda yağlı hissi verirUçucu olduğu için kapalı kaplarda ve serin yerde saklanırZeytinyağında eritilerek kullanılması daha kolaydır

Bileşiminde bitkiye adını veren kafur bulunur,terpen yapısında bir ketondur bu

Kafur az miktarda ağızdan alındığında sinir sistemi , solunum,kalp ve dolaşım uyarıcısıdırUyanıklığı ve dikkati arttırır

Dışardan uygulundığında ağrı kesici ve mikrop öldürücüdürRomatizma ağrılarına,kaşıntılara, bazı cilt rahatsızlıklarına iyi gelir

Bunun için 10-20 gram kafur 100 gram alkolde yada zeytinyağında eritilir ve sorunlu yere uygulanır

Ölülerin ağız ve boğaz boşluklarına bir miktar kafur konur ki mikrop öldürücü özelliğinden dolayı böcekler cesede yaklaşmasın Yine güve yememesi için yünlü kumaşların yanlarına kafur konur

Eski Çin’den İslam Tıbbından İbn-i Sina dan bu yana kullanılan kafurun mikrop öldürücü ve ağrı kesici etkisini modern tıpta kabul eder

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com