Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kişnişi, meksika

Meksika Kişnişi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Meksika Kişnişi

Meksika Kişnişi Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Meksika Kişnişi Yetiştiriciliği - Meksika KişnişiHakkında

(Eryngium foetidum)

Maydonozgiller familyasındandır

15-45 cm boylarında ,iki yıllık,otsu bir bitkidir10-15 cm uzunluk ve 4 cm genişlikte , dişli kenarlı, koyu yeşil yaprakları vardırDal uçlarında gruplar halinde dikenli kenarları olan küçük beyaz çiçekler açar

Aşırı nemli toprakları sever, yarı gölge yerlerdeki bitkilerin yaprakları hem daha iyi gelişir hemde kokuludur

Vietnam’da,Kamboçya’da,Laos’ta,Taylan’da klasik bir kokulu bitkidirKişnişe çok benzer bir kokusu ve lezzeti vardır ama ondan daha güçlüdürBitkinin anayurdu Karayip adaları ve tropikal Amerika’dırAma günümüzde Güneydoğu Asya’da Çinhindi’nde, Malezya’da,Endonezya’da yetiştirilir

Bileşiminde yağlar ,karbonhidratlar,kül,fosfor,demir,kalsiyum mineralleriyle A,C,ve Bgrubu vitaminleri bulunur

İştah açıcıdırPanama’da ,Dominik cumhuriyetinde yüksek tansiyona karşı kullanılır

Gribe ,ateşe,kusmaya,hem ishale hem kabızlığa karşıda bitkiden demlenen çay içilir

Kullanılan kısım taze gövdedirAma kurutularak kullanıldığı gibi , halk hekimliğinde köküde kullanılırOrta Amerika’da da hem halk hekimliğinde hemde mutfakta yer alır

Çorbalara pirinçli yemeklere eklenir,Tayland’da kuzu ve sakatat yemeklerinin ağır kokusunu bastırmada kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com