Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
zerdeçöp

Zerdeçöp

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Zerdeçöp

Zerdeçöp Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Zerdeçöp Yetiştiriciliği - Zerdeçöp Hakkında

ZERDEÇÖP

(Curcuma domestica)

Zencefilgiller familyasındandır

90 cm boylarında güçlü ve dayanıklı otsu bir bitki,dir14 cm kalınlığında yassı esmer renkli boğumlu bir köksapı vardırÇiçekleri beyaz yada açık sarı renklidir

Eski Mezopotamya ‘dan bu yana bilinen bir bitkidir

Çin,Hindistan ve Endonezya’da yetişir

Bunun hasadı zerdeçala göre bir ay daha geçtir;diğeri 7 ayda olgunlaşırken bunun için 8 ay geçmesi gerekir

Bitkinin halk hekimliğinde kullanılan kısmı köksapı ve köklerdir

Bileşiminde curcumin ve uçucu yağ,uçucu yağda da turmeron bulunurGüçlendirici ,sindirim kolaylaştırıcı,karaciğer bozukluklarını iyileştirici,soğuk alğınlığını giderici etkiler vardır

Bu etkiler için 250 gramlık zerdeçöp bir kg balla karıştırılıp günde üç kez birer kaşık yenmelidir

Safran yerine kullanıldığı da olur ve çeşitli yiyeceklere sarı renk verir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com