![]() |
İnsan Yürüdüğü Yola Benzer... |
![]() |
![]() |
#1 |
yosun_26
|
İnsan Yürüdüğü Yola Benzer...Bir büyük ormanda, bunca yürüyüşten sonra yolunu kaybetmiş bir yolcuyum şimdi ![]() ![]() ![]() ![]() kendisiyle, tarihiyle, çevresiyle asla uyum içinde olamayacağını ve sonrasız bir kaosun içine düşeceğini dile getirmiştim oysa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yol beni heyecanlandırıyordu ![]() belleğinde taşımadan geçirdiği zamana acıyordum bazen ![]() zorluğa karşın doğru ve anlamlı şeyler yaşamalı ve yaratmalıydı diyordum ve bunun için savaşmalıydı da diyordum ![]() Yürüdüm durmadan, bazen ıssızlıkların kıyısında dağ çiçeklerini gördüm ve sanki herşey bir benim için bu dağ çiçekleri olmuştu ![]() ![]() Ruhumdaki dalgalı deniz dinginleşmişti sanki, ama giderek ruhumun azaldığını ve acıdığını hissettim birden ![]() bulduğum dağ çiçeklerini de yanıma alarak yürümeye koyuldum yine ![]() ![]() ![]() İnsanın zorluklar, ölümler karşısında kimi zaman dış dünyasıyla birlikte iç dünyasının da karardığı, sisler içinde kaldığı zamanlar olur ![]() zamanlarda, yalnızca büyük bir boşluğa, anlamsız, uğultulu bir boşluğu yaşar insan ![]() toplumsal ve bireysel koşullardan mı ve kendimden mi kaynakladığını bulamıyordum bir türlü ![]() belirsizliği bir türlü tanımlayamamamdı ![]() dağıtacağını da biliyordum ![]() kazandığı özgürlüktür ![]() ![]() Ne yapmalıyım? nasıl dağıtmalıyım ruhumu saran bu sisi? bir şey yapamama beni çıldırtıyor ![]() ![]() saydığım o yolu yürüyordum ![]() ihanet sayıyorum durmadan ![]() dağıtmalıyım ve ruhumu saran bu karanlığı en ıssız yerinden tutuşturmalıyım ![]() Bunu yapmalıyım evet o kutsal ve ışıksal yürüyüş için, insanın yürüyeceği en uzun sahil olan özgürlük için yapmalıyım bunu ![]() kaybetmeden ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|