Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşk, gerçek, selim, sultan, yavuz

Yavuz Sultan Selim Ve Gerçek Aşk

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yavuz Sultan Selim Ve Gerçek Aşk

Celadet ve adaletin timsali Yavuz Sultan Selim(rahmetullahialeyh) Mısır seferinden sonra fethettiği

beldede adalet ve otoriteyi tesis için bir süre kalmak ister Bunun için hazırlıklar yapılır ve

padişahın otağ'ı hümayunu kurulur Sultanın çadırını temizlemekle vazifeli kadınlardan biri,

akşamları çadıra dönen Yavuz'u o gün ilk defa yakından görür ve ondan sonra onun sevgisiyle yanmaya

başlar Zamanla bu sevgi bir sevda olur Mısırlı kadının yüreğinde O, düştüğü derdin çaresizliğini

bilir; fakat bununla birlikte çare aramaktan geri durmaz

Kadın, bir cuma günü Koca Yavuz çadırdan çıktıktan sonra, bir tanıdığına yazdırdığı kağıdı, sultanın

yastığının yanı başına iliştiriverir Kağıtta; "Derdi olan neylesin?" yazmaktadır Sultan, gece

istirahatına çekildiğinde yastığının yanında bulduğu kağıtta yazılı bu ümitsiz cümleye karşılık

yazıp yastığının altına bırakır Kadıncağız sabah,"Acaba Sultan cevap yazdı mı?" diye heyecanla

belkide biraz ümitle yastığın altına bakar ve kağıdının arkasına bir şeyler yazılmış olduğunu görür

Sırdaşına okuttuğu bu notta,"Derdi olan söylesin" yazmaktadır Kadıncağız en azından derdini

anlatabileceği düşüncesiyle biraz da olsa sevinir, ümitlenir bu cümleye Fakat padişahın celadeti

onu korkutmaktadır "Şirlerin pençe'i kahrında lerzan olduğu" Koca Yavuz'a böyle bir şey söylemek

kolay mıdır? Bu defa kadın, "Korkuyorsa neylesin?" yazılı kağıt bırakır Sultanın yastığının

altına ve ertesi günü sabırsızlıkla bekler Ertesi sabah yine yastığının altına heyecanla bakar

Sultanın kaleminden çıkan, "Hiç korkmasın söylesin!" yazısını görünce kadının ümidi biraz daha

artmıştır Hiç olmazsa kendini yakıp kavuran derdini söyleyecek, kabul görmese de, derdinden bir

nebze olsun kurtulacaktır Kadıncağız Bütün cesaretini toplayıp akşam sultanın gelme vaktinde

çadırın girişinde bekler Birazdan Koca Yavuz, bütün haşmetiyle görünür; halinden, duruşundan

kadının kendisine bir şeyler söylemek istediğini fark eder: "Söyle!" deyince, kadın, heyecanından

sadece; " Efendim!" der ve gerisini getiremez; Koca Sultan'ın celadetinden duyduğu heyecanla yere

yığılır ve ruhunu oracıkta Rabbine teslim eder Herkesi bir telaş ve heyecan sarsa da, gözler Koca

Yavuz'dadır Meseleyi günlerdir hisseden Yavuz'un bu tablo karşısında yüreği yanar,gözleri dolar ve

şöyle der:

"Hakiki aşık odur ki, sevdiği uğruna kalbi dursun!"

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com