|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
soruülseratif kolitin doğal seyri nasıldır |
![]() |
Soru:"Ülseratif Kolitin Doğal Seyri Nasıldır?" |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soru:"Ülseratif Kolitin Doğal Seyri Nasıldır?"merhaba hocam ben daha önceden sizi biraz bilgilendirmiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kolonoskopi açıklaması:Splenik fleksuraya kadar ilerlendi ![]() ![]() ![]() patoloji sonucundada ülseratif kolite uyumlu bulgular diye belirtildi ![]() gastro ![]() ![]() ![]() ![]() bu sonuçlara göre kansere yakalanma riskim nedir? bana bir hemşire bu hastalığı yenen biriyle görüştürecekti fakat bir sebepten dolayı görüşemedim ![]() ![]() ![]() bitkisel ilaçlara başvurmalımıyım ![]() ilginiz için şimdiden teşekkürler ![]() ![]() ![]() Doç ![]() ![]() 27 ![]() Ülseratif kolit ilk ataktan sonra tedavi ile yatıştıktan sonra %30 hastada bir daha tekrarlamaz ![]() ![]() tüm kolon tutulumu olanlarda yaklaşık 10 yıldan sonra kolon knaseri riski bir miktar arttığı için yılllık kolonoskopik takipler gerekir ![]() ![]() Sol kolon tutulumu olanlarda ise 15-20 yıldan sonra hafif bir kolon kanseri risk artışı söz konusudur ![]() ![]() ülseratif kolitli hastalarda kolonun alınması hastalığı ortadan kaldırır ![]() ![]() ancak hastalar kolon alınıp karın duvarından kolostomi açılmasını istemekdikleri için cerrahi enson ve mecbur kalındığında tercih edilmektedir ![]() bununla beraber günümüzdeki ilaç tedavileri ile uzun süer yakınmasız dönemler sağlanabilmektedir ![]() ![]() ![]() bir gastroenterologun takibinde olmalısınzı sağlıcakla ![]() ![]() Yazının Orjinali için Lütfen www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|