Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
soruülseratif kolitin doğal seyri nasıldır

Soru:"Ülseratif Kolitin Doğal Seyri Nasıldır?"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Ülseratif Kolitin Doğal Seyri Nasıldır?"

merhaba hocam
ben daha önceden sizi biraz bilgilendirmiştimbana genel cerrahi bölümünde bir kolonoskopi ve patoloji sonuçlarıyla bu teşhis konuşldudaha sonra gastro bülümüne dr sevk ettiburdada bana rektoskopi yapıldı

kolonoskopi açıklaması:Splenik fleksuraya kadar ilerlendibu alanda kolon lümeni kirliydianal kanaldan itibaren 10 cm ye kadar mukoza hiperemik ve ödemli görünümdeydi

patoloji sonucundada ülseratif kolite uyumlu bulgular diye belirtildi

gastro dr unun bulguları:rektum mukoza ödemli kızarık kolay kanamalı ve exüda görüldüsigmoid proximalinden sonra normal göründüteşhisi anorektal ülseratif kolitis

bu sonuçlara göre kansere yakalanma riskim nedir?
bana bir hemşire bu hastalığı yenen biriyle görüştürecekti fakat bir sebepten dolayı görüşemedimbana doktorlar bunun kesin yenebilmenin mümkün olmadığını söylemişlerdibu hastalığı yenebilme ihtimalim varmı?küçük bir ihtimalde olsa ben bu hastalığı yenmek istiyorum neler yapabilirim?ömür boyu ilaç kullanmak istemiyorum
bitkisel ilaçlara başvurmalımıyımeğer başvurabiliyorsam hangilerini almalıyım?

ilginiz için şimdiden teşekkürler

DoçDr Yusuf AKCAN

27 16:46:07

Ülseratif kolit ilk ataktan sonra tedavi ile yatıştıktan sonra %30 hastada bir daha tekrarlamaz ancak %70 hastada bu hastalık ataklar ve yatışmalarla gider

tüm kolon tutulumu olanlarda yaklaşık 10 yıldan sonra kolon knaseri riski bir miktar arttığı için yılllık kolonoskopik takipler gerekir herhastada kanser geşiecek diye bir şey anlaşılmasın normal aynı yaştaki kişilere göre risk fazladır

Sol kolon tutulumu olanlarda ise 15-20 yıldan sonra hafif bir kolon kanseri risk artışı söz konusudur onlardada yıllık kolonoskopik takip uygun olur

ülseratif kolitli hastalarda kolonun alınması hastalığı ortadan kaldırır kolon yoks ülseratif kolitde yoktur
ancak hastalar kolon alınıp karın duvarından kolostomi açılmasını istemekdikleri için cerrahi enson ve mecbur kalındığında tercih edilmektedir

bununla beraber günümüzdeki ilaç tedavileri ile uzun süer yakınmasız dönemler sağlanabilmektedir bir çok yeni ilaçlar çıkmış ve muhtemelen çıkacaktır bu yüzden yıllar sonrasını düşünerek moralinizi bozmayınız
bir gastroenterologun takibinde olmalısınzı

sağlıcakla
Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com