Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sorumide ve tansiyon bağlantısı

Soru:"Mide Ve Tansiyon Bağlantısı"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Mide Ve Tansiyon Bağlantısı"

merhaba hocam 38 yaşındayım bundan 8 ay önce aniden tansiyonum yükseldiDoktora gittim kalp grafisi çektiler ardından başka tahliller kalp duvarında daralma dedilerTansiyon ilacı kullanmayı önerdilerAkabinde ankarada kardiyologa göründüm efor testine baktılar ultrasyona baktılar kalpte sorun yok dedilerBir gastroenteroloji uzmanına görün dedilerArada tansiyon yükseliyor ilaç kullanmamı yasakladılar(tansiyon ilacı)midem de bazen yanma var kollarımda göğsümde ağrılar oluyor kafamı sanki bir güç itiyor muş gibi ağırlık hissediyorum nöroloji uzmanına gittim boyun damarında hafif daralma var dediMidenin kalp ile olan bağlantısını anlamak istiyorum varsa bi sorun tansiyonu tetikler mi saygılarımla iyi çalışmalar

DoçDr Yusuf AKCAN

1209 16:03:53

mide veya başka organlarda veya el kol gibi uzuvlarda olan her türlü ağrı adrenalin deşarzına yol açıp tansiyon yapabilirbazı hormonal salgı yapabilen hastalıklarda hem tansiyon yükselip hemde gastrointesitnal sistem hareketleri değişebilirBaşağrısının kendisi mide bulantı yapabilirMide şişkinlik diaframa baskı yapabilir veya vagal uyarıyı tetikleyebilir ancak bu durumda kalp hızında azalma ve hipotansiyon beklenir

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com