![]() |
Soru:"Mide Ve Tansiyon Bağlantısı"
merhaba hocam 38 yaşındayım bundan 8 ay önce aniden tansiyonum yükseldi.Doktora gittim kalp grafisi çektiler ardından başka tahliller kalp duvarında daralma dediler.Tansiyon ilacı kullanmayı önerdiler.Akabinde ankarada kardiyologa göründüm efor testine baktılar ultrasyona baktılar kalpte sorun yok dediler.Bir gastroenteroloji uzmanına görün dediler.Arada tansiyon yükseliyor ilaç kullanmamı yasakladılar(tansiyon ilacı)midem de bazen yanma var kollarımda göğsümde ağrılar oluyor kafamı sanki bir güç itiyor muş gibi ağırlık hissediyorum nöroloji uzmanına gittim boyun damarında hafif daralma var dedi.Midenin kalp ile olan bağlantısını anlamak istiyorum varsa bi sorun tansiyonu tetikler mi saygılarımla iyi çalışmalar Doç.Dr. Yusuf AKCAN 12.09. 16:03:53 mide veya başka organlarda veya el kol gibi uzuvlarda olan her türlü ağrı adrenalin deşarzına yol açıp tansiyon yapabilir.bazı hormonal salgı yapabilen hastalıklarda hem tansiyon yükselip hemde gastrointesitnal sistem hareketleri değişebilir.Başağrısının kendisi mide bulantı yapabilir.Mide şişkinlik diaframa baskı yapabilir veya vagal uyarıyı tetikleyebilir ancak bu durumda kalp hızında azalma ve hipotansiyon beklenir. Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |