Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
soruilacı kesince reflü çabuk tekrarlıyor ne yapmalıyım

Soru:"İlacı Kesince Reflü Çabuk Tekrarlıyor Ne Yapmalıyım."

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"İlacı Kesince Reflü Çabuk Tekrarlıyor Ne Yapmalıyım."

Merhaba
5 ay önce endeskopi oldum
Tanı:Hafig distal eroziv özofajit
Hafif yüzeyel gastrit
Antral lineer erezyonlar
Seyrek bulbar erezyonlar
Protonex ve antepsin kullandım iki ay biraz rahatladım sonra tekrar başladı sırt ağrısı ve yemek borusu etrafinda ağrı şikayetlerimle tekrar bir ay önce doktora gittim reflü dedi Nexium sabah akşam kullan dedi sadece kullanıyorum ama hala şikayetlerim devam ediyor sırtıma vuran mide ağrısı geyirti tekrar endeskopi olmam gerekirmi yada başka bir ilaç kullanmam teşekkür ediyorum iyi çalışmalar

DoçDr Yusuf AKCAN

1905:00:27

reflü hastalığı kronik bir hastalıktır genelde ilaçları bırakınca tekrarlar bu yüzden ilaçları gerektiği anlarda tekrar tekrar kullanmak gerekir ilaçlardan kurtulabilme şansınız ancak cerrahi ile olabilir yani laparoskopik fundoplikasyon ileancak bunun için uygun bir adaymısınız bunlardan emin olduktan sonra cerrahi olmak gerekirbu arada relü hastalarında genel hayat stili değişiklik önerilerine de uymanız yeterli tedaviyi sağlıyorsa başka bir şeye gerk kalmazhayat stili değişiklikleri ve reflüye uygun diyetler için sitedeki ilgili konuları okuyunuz link aşağıda

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com