![]() |
Soru:"İlacı Kesince Reflü Çabuk Tekrarlıyor Ne Yapmalıyım."
Merhaba 5 ay önce endeskopi oldum Tanı:Hafig distal eroziv özofajit Hafif yüzeyel gastrit Antral lineer erezyonlar Seyrek bulbar erezyonlar Protonex ve antepsin kullandım iki ay biraz rahatladım sonra tekrar başladı sırt ağrısı ve yemek borusu etrafinda ağrı şikayetlerimle tekrar bir ay önce doktora gittim reflü dedi Nexium sabah akşam kullan dedi sadece kullanıyorum ama hala şikayetlerim devam ediyor sırtıma vuran mide ağrısı geyirti tekrar endeskopi olmam gerekirmi yada başka bir ilaç kullanmam teşekkür ediyorum iyi çalışmalar. Doç.Dr. Yusuf AKCAN 19.05:00:27 reflü hastalığı kronik bir hastalıktır. genelde ilaçları bırakınca tekrarlar. bu yüzden ilaçları gerektiği anlarda tekrar tekrar kullanmak gerekir. ilaçlardan kurtulabilme şansınız ancak cerrahi ile olabilir. yani laparoskopik fundoplikasyon ile.ancak bunun için uygun bir adaymısınız. bunlardan emin olduktan sonra cerrahi olmak gerekir.bu arada relü hastalarında genel hayat stili değişiklik önerilerine de uymanız yeterli tedaviyi sağlıyorsa başka bir şeye gerk kalmaz.hayat stili değişiklikleri ve reflüye uygun diyetler için sitedeki ilgili konuları okuyunuz. link aşağıda. Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |