![]() |
Davranış Bozukluğu Olan Çocuk Eğitimi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Davranış Bozukluğu Olan Çocuk EğitimiHeyecan, davranis ve zeka bozukluklari için kullanilan birçok terim vardir ![]() ![]() Asagidaki durumlardan bir veya birkaçinin bir çocukta uzun süre bulunmasi onun egitim ve beceri kazandirilmasini olumsuz olarak etkiler ![]() A- çocugun yas, saglik durumu ve entellektüel seviyesi ile açiklanamayan ögrenme güçlügü B- Akranlari ve ögretmenleri ile saglikli bir iliski kuramamasi ve bu iliskiyi sürdürememeleri C- Normal sartlarda, uygun olmayan davranis ve duygulanimlar D- Mutsuz, depresif ve hüzünlü bir ruh hali E- Kisisel ve okul problemleri ile birlikte görülen, korkular veya fiziksel semptomlar özellikleri : çocuklarda davranis bozukluklarinin sebepleri tam olarak tanimlanamamistir ![]() ![]() ![]() - Hiperaktivite ( dikkat eksikligi ) - Saldirganlik, kendine zarar verme, kavggacilik - çekingenlik ( iliski kurmada yetersizliik, sosyal iliskilerden kaçma, asiri korku ve anksiyete ) - Yasina göre olgunlasmamis olma ( aglamaa, hirçinlik, taklit etme yeteneginin olmamasi ) - ögrenme güçlükleri çok agir davranis bozuklugu olan çocuklarda anksiyete, zorbalik, anormal ruhsal durum hatta psikoz veya sizofreni tablosu görülebilir ![]() Tamamen normal ve davranis bozuklugu olmayan çocuklar bu belirtilerin bazilarini, gelisim süreçlerinin bazi zamanlarinda gösterebilirler ![]() ![]() Egitim imkanlari : Davranis bozuklugu olan çocuklarin egitim programlari; normal okul egitiminin kazandirilmasi, kisilik egitimi, özgüvenin kazandirilmasi, ve davranislarinin oto kontrolü gibi asamalarda yapilir ![]() ![]() Davranis modifiksiyonlari en çok kabul gören egitim yaklasimidir ![]() ![]() Davranis bozuklugu olan çocuklarin egitiminde ve topluma kazandirilmasinda tecrübeli bir ekip gerekir ![]() ![]() kaynakubmed,actaortopedica,http://www ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|