Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, çarşaf

Çarşaf Böreği

Eski 09-13-2007   #1
jojo'slover
icon111

Çarşaf Böreği



Malzemeler

3 Adet yufka
2 Adet yumurta
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı su
İçi için :
Yarım kilo et
1 Adet soğan
2 Adet domates
Tuz
Üzerine ; kırmızı pulbiber



Hazırlanışı
  • Yumurtaların akını sarılarından ayırın
  • Yumurta aklarını sıvıyağla çırpın ve suyla karıştırın
  • Fırın tepsisini yağlayın
  • Yumurtalı yağlı karışıma yufkaları teker teker batırın
  • Bu arada iç malzemesini hazırlamaya başlayın
  • Bunun için kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti, yemeklik doğranmış soğanı ve kabukları soyulduktan sonra küçük küçük doğranmış domatesi tencerede kendi suyuyla pişirin
  • Tuzunu ayarlayın ve suyunu çekince ocaktan indirin
  • İlk yufkayı tepsiye serin ve ardından diğer yufkaları da tepsiye yerleştirin
  • Yufkaların tepsinin dışında kalan kısımlarını içe alın
  • Yumurtaların sarısını, kırmızı pulbiberle karıştırıp yufkaların en üstüne sürün
  • 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-13-2007   #2
angelesdream
Varsayılan


ımmhhoruçlu oruçlu bu tarif verilirmi canım kardeşim:)
neyse yarın yaparım ben bunu

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.