ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çarşaf Böreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=26818)

jojo'slover 09-13-2007 01:26 PM

Çarşaf Böreği
 
Malzemeler

3 Adet yufka
2 Adet yumurta
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı su
İçi için :
Yarım kilo et
1 Adet soğan
2 Adet domates
Tuz
Üzerine ; kırmızı pulbiber



Hazırlanışıhttp://images.ikigen.com/Yemektarifi/yemekresim/383.jpg
  • Yumurtaların akını sarılarından ayırın.
  • Yumurta aklarını sıvıyağla çırpın ve suyla karıştırın.
  • Fırın tepsisini yağlayın.
  • Yumurtalı yağlı karışıma yufkaları teker teker batırın.
  • Bu arada iç malzemesini hazırlamaya başlayın.
  • Bunun için kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti, yemeklik doğranmış soğanı ve kabukları soyulduktan sonra küçük küçük doğranmış domatesi tencerede kendi suyuyla pişirin.
  • Tuzunu ayarlayın ve suyunu çekince ocaktan indirin.
  • İlk yufkayı tepsiye serin ve ardından diğer yufkaları da tepsiye yerleştirin.
  • Yufkaların tepsinin dışında kalan kısımlarını içe alın.
  • Yumurtaların sarısını, kırmızı pulbiberle karıştırıp yufkaların en üstüne sürün.
  • 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin

angelesdream 09-13-2007 01:32 PM

ımmhh...oruçlu oruçlu bu tarif verilirmi canım kardeşim:)
neyse yarın yaparım ben bunu..


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.