Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
akıl, beyin, bitkisel, dimağ, hafıza, unutkanlık, zeka, zihin, öneriler

Beyin, Dimağ, Akıl, Hafıza, Zeka, Unutkanlık, Zihin... Bitkisel Öneriler...

Eski 07-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyin, Dimağ, Akıl, Hafıza, Zeka, Unutkanlık, Zihin... Bitkisel Öneriler...



Arkadaşlar Beyin, Dimağ, Akıl, Hafıza, Zeka, Unutkanlık, Zihin için bildiğim bitkisel önerileri paylaşacağım yararlı olması dileğiyle

AKIL VE ZEKA :
Açıklama : Bu bölümde tavsiye edilen sifalı bitkilerden, aç karına sabah, öğle, aksam, yatarken, çay gibi demletilir, 2 - 3 bardak balla içilir Öğütülür bal ile macun yapılır, 1 - 2 tatlı kasığı yenir, Damıtılmıs bitki suyu birer kahve fincanı içilir 5 gram bitki yağı, 15 - 20 gram damıtılmıs bitki suyu, bal ile tatlandırılır çalkalanır hülasa olarak içilir Kaynatılır buharı nefes yolu ile içe çekilir Yağı burun deliklerine damlatılır

Ak darı : Çayı içilir
Akgünlük sakızı : Macunu yenir Suyu ve hülasası içilir
Ardıç tohumu (siyah) : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir
Bal : Yenir, sifalı bitkilerle macun yapılır, serbeti içilir
Biber ve fidesi : Yenir, suyu içilir
Çörek otu : Macunu yenir 5 gram yağı içilir 5 gram su ile yutulur
Et (koyun) : Eti yenir
Et (tavuk) : Eti yenir
Fıstık : Meyvesi ve Macunu yenir
Fil disi : Tozu nane suyuna karıstırılır içilir
Gökçe (ökse - burç) : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Hardal (siyah) : Macunu yenir Hülasası içilir
Havlıcan : Çayı içilir
Helile (kara ve sarı) : Macunu yenir
Isırgan otu ve tohumu : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Kabak (balkabağı) : Yenir, surubu içilir
Kantaron (sarı) : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir
Kara lahana : Yenir, salatası yapılır
Karabas lavanta çiçeği : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir
Kekik : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir
Kusburnu (yabani gül) : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Meyan kökü : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Nane : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir
Oğulotu (melisa) : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir
Papatya : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir
Rezene : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir
Sinameki : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Tarçın (Çin tarçını) : Çayı içilir
Tere otu ve tohumu : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Üzerlik tohumu : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir

DİMAĞ:
Açıklama : Bu bölümde tavsiye edilen sifalı bitkilerden, aç karına sabah, öğle, aksam, yatarken, çay gibi demletilir, 2 - 3 bardak balla içilir Öğütülür bal ile macun yapılır, 1 - 2 tatlı kasığı yenir, Damıtılmıs bitki suyu birer kahve fincanı içilir 5 gram bitki yağı, 15 - 20 gram damıtılmıs bitki suyu, bal ile tatlandırılır çalkalanır hülasa olarak içilir Kaynatılır buharı nefes yolu ile içe çekilir Yağı 1 - 2 damla burun deliklerine damlatılır

Adasoğanı : Suyundan içilir
Ak anber : Yenir ve içilir
Akgünlük sakızı : Macunu yenir Suyu ve hülasası içilir Yağı burun deliğine damlatılır
Amber ağacı : Serbeti içilir Gül ve benzeri yağlarla, macunlara katılır
Amerikan çayı : 4 gramının çayı ve suyu içilir
Anason : Öd ağacı ile demletilir içilir
Ardıç tohumu (siyah) : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı burun deliğine damlatılır
Ayva : Meyvesi Yenir Suyu ve surubu içilir
Badem ve yağı : Üzüm ve sekerle yenir Yağı sürülür
Bahçe sebboyu : Koklanır
Bal : Yenir, sifalı bitkilerle macun yapılır, Serbeti içilir
Baladır ağacı (Hint) : 2 gramının çayı ve suyu içilir Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir
Biberiye (kusdili) : Çayı ve suyu içilir Yağı burun deliğine damlatılır
Ceviz : Meyvesi ve macunu yenir Hülasası içilir Yağı sürülür
Çörek otu : Macunu yenir 5 gram yağı içilir 5 gram su ile yutulur Yağı burun deliğine damlatılır
Elma : Yenir Surubu içilir
Fındık : Yenir Macunu yapılır Yağı burun deliğine damlatılır
Gökçe (ökse - burç) : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir Buharı içe çekilir
Gül : Çayı ve suyu içilir Gül suyu sürülür Koklanır Yağı burun deliğine damlatılır
Hanımeli : Çayı ve suyu içilir Buharı içe çekilir
Hardal (siyah) : Macunu yenir Hülasası içilir Yağı burun deliğine damlatılır
Hazenbel : Çayı ve suyu içilir Buharı içe çekilir
Helile (kara ve sarı) : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir Buharı içe çekilir
Hindistan cevizi : Macunu yenir
Horoz : Gencinin eti yenir
Isırgan otu ve tohumu : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir Buharı içe çekilir
?ncir : Fıstıkla yenir
Kabak (balkabağı) : Yenir, Suyu ve surubu içilir
Kadife çiçeği : Çayı ve suyu içilir Buharı içe çekilir
Kafur ağacı : 0 12 gram marul suyu ile burna damlatılır
Kantaron (sarı) : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı burun deliğine damlatılır
Karabas lavanta çiçeği : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı burun deliğine damlatılır
Karanfil : Çayı ve suyu içilir Yağı burun deliğine damlatılır
Kebere (kedi tırnağı) : Gargara yapılır
Kekik : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Buharı içe çekilir
Kılıç otu : Kabuğu yakılır, buğusu yapılır
Kusburnu (yabani gül) : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Küçük kusuta : 20 gramının çayı ve suyu içilir Buharı içe çekilir
Lale çiçeği : Lapası kullanılır
Lebak ağacı : Çayı ve suyu içilir Buharı içe çekilir
Marul : Tohumu yutulur
Menekse : Surubu içilir Yağı burun deliğine damlatılır
Merkep turuncu : Çiçeği koklanır Buharı içe çekilir
Meyan kökü : Macunu yenir Çayı, suyu ve surubu içilir
Misk otu (bostan karanfili) : Koklanır Buharı içe çekilir
Misvak : Gül suyu ile ıslatılarak içilir
Mürsafi : Tozu enfiye gibi buruna çekilir
Nane : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı burun deliğine damlatılır
Nergis çiçeği : Birkaç kere koklamak dimağ tıkanıklığına iyi gelir Buharı içe çekilir
Oğulotu (melisa) : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı burun deliğine damlatılır
Öd ağacı : Çayı ve suyu içilir Yağı burun deliğine damlatılır
Papatya : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı burun deliğine damlatılır
Rezene : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı burun deliğine damlatılır
Sinameki : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir Buharı içe çekilir
Su kabağı çekirdeği : 12 gram çekirdeği ezilip suyu içilir
Tavuk : Eti bol bol yenir
Tere otu ve tohumu : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir Buharı içe çekilir
Üzerlik tohumu : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir Buharı içe çekilir
Yer somunu : Buharı içe çekilir
Zencefil : Macunu yenir Buharı içe çekilir

HAFIZA - UNUTKANLIK :
Açıklama : Bu bölümde tavsiye edilen sifalı bitkilerden, aç karına sabah, öğle, aksam, yatarken, çay gibi demletilir, 2 - 3 bardak balla içilir Öğütülür bal ile macun yapılır, 1 - 2 tatlı kasığı yenir, Damıtılmıs bitki suyu birer kahve fincanı içilir 5 gram bitki yağı, 15 - 20 gram damıtılmıs bitki suyu, bal ile tatlandırılır çalkalanır hülasa olarak içilir Kaynatılır buharı nefes yolu ile içe çekilir Yağı 1 - 2 damla burun deliklerine damlatılır

Akgünlük sakızı : Macunu yenir Suyu ve hülasası içilir Yağı kullanılır
Ardıç katranı : Leblebi tozuyla hap haline getirilerek yutulur
Ardıç tohumu (siyah) : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı kullanılır
Bal : Yenir, sifalı bitkilerle macun yapılır, Serbeti içilir Merhem gibi sürülür
Baladır ağacı (Hint) : 2 gramının çayı ve suyu içilir Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir
Çörek otu : 5 gram su ile yutulur Macunu yenir Yağı 5 gram içilir Yağı kullanılır
Düğmelice süpürge : Çayı ve suyu içilir
Fındık : Yenir Macunu yapılır
Gökçe (ökse - burç) : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Hardal (siyah) : Macunu yenir Hülasası içilir Yağı kullanılır
Helile (kara ve sarı) : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Isırgan otu ve tohumu : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Kantaron (sarı) : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı kullanılır
Karabas lavanta çiçeği : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı kullanılır
Karanfil : Çayı ve suyu içilir
Kekik : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı kullanılır
Koyun tavsanı : 4 gam pismisinin suyu içilir
Kusburnu (yabani gül) : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Meyan kökü : Macunu yenir Çayı, suyu ve surubu içilir
Nane : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı kullanılır
Oğulotu (melisa) : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı kullanılır
Papatya : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı kullanılır
Pelin otu : Çayı ve suyu içilir
Rezene : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı kullanılır
Selvi ağacı : Üzüm sırası ile karıstırılarak içilir
Sinameki : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Tere otu ve tohumu : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Üzerlik tohumu : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Üzüm : Yenir
Yabani zeytin ağacı : Meyvesi yenir
Yoğurt otu (sünnetlice otu) : Bal ile karıstırılıp yutulur

Alıntı Yaparak Cevapla

Beyin, Dimağ, Akıl, Hafıza, Zeka, Unutkanlık, Zihin... Bitkisel Öneriler...

Eski 07-22-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyin, Dimağ, Akıl, Hafıza, Zeka, Unutkanlık, Zihin... Bitkisel Öneriler...



HAFIZA - ZiHiN :
Açıklama : Bu bölümde tavsiye edilen sifalı bitkilerden, aç karına sabah, öğle, aksam, yatarken, çay gibi demletilir, 2 - 3 bardak balla içilir Öğütülür bal ile macun yapılır, 1 - 2 tatlı kasığı yenir, Damıtılmıs bitki suyu birer kahve fincanı içilir 5 gram bitki yağı, 15 - 20 gram damıtılmıs bitki suyu, bal ile tatlandırılır çalkalanır hülasa olarak içilir Kaynatılır buharı nefes yolu ile içe çekilir Yağı 1 - 2 damla burun deliklerine damlatılır

Ak darı : Çayı ve suyu içilir
Akgünlük sakızı : Macunu yenir Suyu ve hülasası içilir Yağı kullanılır
Amlaç (Hint) : 7 5 gramının Çayı ve suyu içilir
Antep fıstığı : Yenir Balla macun yapılır
Ardıç tohumu (siyah) : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı kullanılır
Armut : Yenir Surubu içilir Çekirdeğinin Çayı ve suyu içilir
Ayçiçeği : Çayı ve suyu içilir
Badem : Bol miktarda yenir
Bal : Yenir, sifalı bitkilerle macun yapılır, Serbeti içilir Merhem gibi sürülür
Baladır ağacı (Hint) : 2 gramının çayı ve suyu içilir Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir
Ceviz : Meyvesi ve macunu yenir Hülasası içilir Yağı sürülür
Cezayir Meneksesi : Çayı ve suyu içilir
Çörek otu : 5 gram su ile yutulur Macunu yenir Yağı 5 gram içilir Yağı kullanılır
Et (Balık ) : Yenir Yağı kullanılır
Et (koyun) : Eti yenir
Gökçe (ökse - burç) : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Hardal (siyah) : Macunu yenir Hülasası içilir Yağı kullanılır
Helile (kara ve sarı) : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Isırgan otu ve tohumu : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
?ğde : Çiçeği koklanırsa zihni kuvvet verir
Kantaron (sarı) : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı kullanılır
Kara lahana : Surubu içilir
Karabas lavanta çiçeği : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı kullanılır
Karabiber : Zeytin yağı ile, kaynatılarak içilir
Karanfil : Çayı ve suyu içilir
Kekik : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı kullanılır
Keklik : Ödü burna damlatılır
Koyun tavsanı : 4 gam pismisinin suyu içilir
Kusburnu (yabani gül) : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Mantar : Yenir
Meyan kökü : Macunu yenir Çayı, suyu ve surubu içilir
Muz : Bol miktarda yenir
Nane : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı kullanılır
Oğulotu (melisa) : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı kullanılır
Papatya : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı kullanılır
Rezene : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı kullanılır
Sinameki : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Su zambağı (mavi zambak) : Kökünün suyu balla içilir
Tarçın (Çin tarçını) : Çayı ve suyu içilir
Tere otu ve tohumu : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Üzerlik tohumu : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Üzüm : 21 kuru üzüm yenir
Yoğurt otu (Sünnetlice otu) : Bal ile karıstırılıp yutulur
Zencefil : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı sürülür Lapası sarılır

BEYiN HASTALIKLARI :
Açıklama : Bu bölümde tavsiye edilen sifalı bitkilerden, aç karına sabah, öğle, aksam, yatarken, çay gibi demletilir, 2 - 3 bardak balla içilir Öğütülür bal ile macun yapılır, 1 - 2 tatlı kasığı yenir, Damıtılmıs bitki suyu birer kahve fincanı içilir 5 gram bitki yağı, 15 - 20 gram damıtılmıs bitki suyu, bal ile tatlandırılır çalkalanır hülasa olarak içilir Kaynatılır buharı nefes yolu ile içe çekilir Yağı 1 - 2 damla burun deliklerine damlatılır

A vitamini : A vitamini ihtiva eden yiyecekler bol miktarda tüketilir
Ağulu kök : Sirke ile sürülür
Akgünlük sakızı : Macunu yenir Suyu ve hülasası içilir Yağı sürülür veya sarılır
Alpinya : Çayı ve suyu içilir
Ardıç tohumu (siyah) : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı sürülür veya sarılır
Arzu otu (kaya koruğu) : Çayı ve suyu içilir
At kuyruğu (kırk kilit) : Çayı ve suyu içilir Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir
Ayva : Taze çiçeği kullanılır
Bahçe sebboyu : Kökü kurutularak sirke ile karıstırılır, lapası sarılır
Bal : Yenir, sifalı bitkilerle macun yapılır, Serbeti içilir Merhem gibi sürülür
Balık sazı : Meyvesiz olan çesidi kavrulur, sürülür veya sarılır
Bas derbendi : Lapası sarılır
Belh söğüdü : Çayı ve suyu içilir
Besparmak otu : Macunu yenir
Beyaz afyon çiçeği : Taze hashas kabuğu dövülüp un ile karıstırılarak sarılır
Bin yaprak (dülger otu) : Çiçeklerinin çayı ve suyu içilir
Buğday : Kepekli ekmeği yenir
Burçak : Lapası sarılır
Büyük papatya : Çayı ve suyu içilir
Ceviz : Meyvesi ve macunu yenir Hülasası içilir Yağı sürülür
Çay : Radyasyonsuz olmak sartı ile, limonlu içilir
Çemen otu : Lapası sarılır
Çiçekli yosun (temre otu) : Lapası sarılır
Çivit tohumu : Çayı ve suyu içilir Lapası sarılır
Çörek otu : 5 gram su ile yutulur Macunu yenir Yağı 5 gram içilir Yağı sürülür veya sarılır
Çuha çiçeği : Çayı ve suyu içilir
Delice ?ncir : YenirYaprağının usaresi arpa unu ile karıstırılıp sarılır
Deniz hashası (yabani) : Çiçeği ve yaprağı zeytinyağı ile karıstırılıp sarılır
Deve dili : Yaprağı su ile pisirilerek sarılır
Eğrice yonca : Suyu yumurta sarısı, Hindistan cevizi küçük unu, keten tohumu unu ve deniz tuzu ile
karıstırılarak sarılır
Elma : Yenir Surubu içilir
Ermeni safi : Lapası sarılır
Esek hıyarı (acı düyek) : 200 gram suya 5 gram karıstırılır, demletilir günde 1-2 bardak balla içilir
Yaprağı sarılır Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir
Esek marulu : Suyu burna çekilir Kökünün çayı ve suyu içilir
Fener çiçeği : Çörek otu karıstırıp iyice dövdükten sonra, menekse yağı ile karıstırılıp buruna çekilir
Gökçe (ökse - burç) : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Göz otu : Meyvesi gölgede kurutulur 40 gün, dörder gram üzüm surubu ile yenir Dikkat! Çok
miktarda alınırsa zehirleyebilir
Güzel avrat otu : Çayı, suyu ve surubu içilirDikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir
Hamame : Lapası sarılır
Hamur : Kına ve tereyağı ile, merhem yapılarak sarılır
Hardal (siyah) : Macunu yenir Hülasası içilir Yağı sürülür veya sarılır
Helile (kara ve sarı) : Macunu yenir Çayı ve suyu içilirLapası sarılır
Hint narı : Sirke ve ilik ile karıstırıp sarılır
Hint sümbülü (Mekke ayrığı) : Kaynatılmıs suyu ile banyo yapılır Çayı ve suyu içilir
Isırgan otu ve tohumu : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir Arpa unu ve sirke ile karıstırıp sarılır
Ispanak : Yemeği yenir Lapası sarılır
?ncir : Yenir Lapası sarılır
Kadın tuzluğu (sarı çalı) : Lapası sarılır
Kafur ağacı : Sürülür
Kantaron (sarı) : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı sürülür veya sarılır
Kara çalı : Kabuğunun lapası sarılır
Kara dut : Yaprağı, suyu ile birlikte pisirilir veya güneste bekletildikten sonra balla karıstırılarak
sürülür
Karabas lavanta çiçeği : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı sürülür veya sarılır
Katuna : Lapası sarılır
Kavlu kan : Kabuklarının lapası sarılır
Kayısı : Yenir Surubu içilir
Kebere (kedi tırnağı) : Lapası sarılır
Keçi sakalı : Yaprakları ve kökü balla karıstırılır, lapası sarılır
Kedi otu : Güneste kurutulmusunun, çayı ve suyu içilir
Kekik : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı sürülür veya sarılır
Kenger otu : Çiçeği, meyvesi ve yaprağının dövülmüsü, yağ ve mumla karıstırılıp sürülür
Kereviz : 1 litre suya 2 adet doğranır, 5 dakika kaynatılır, günde 3 kez içilir
Keten tohumu : Sürülür veya sarılır Yağı kullanılır
Kına : Tohumundan 5 gram balla karıstırıp yenir Mayalı hamur ve tereyağı ile lapası yapılarak
sarılır
Kırmızı pancar : Lapası sarılır
Kısa mahmut (dalak otu) : Çayı ve suyu içilir Lapası sarılır
Kireç : Yağ ile merhem yapılıp sürülür
Kusburnu (yabani gül) : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Limon : Suyu içilir Salatası yapılır
Marul : Lapası sarılır Salatası yenir
Menekse : Arpa unu veya yağı, sakız la karıstırılarak lapası sarılır
Mersin ağacı : Yapraklarının külü sarılır
Mese ağacı : Çayı ve suyu içilir Yaban keçisinin yağı ile karıstırıp sürülür
Meyan kökü : Macunu yenir Çayı, suyu ve surubu içilir
Nane : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı sürülür veya sarılır Kavutla beraber
merhem yapılır
Nar : Sirkeyle çiğnenir
Oğulotu (melisa) : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı sürülür veya sarılır
Ödağacı (udi hindi) : Tozundan 3 gram bir fincan zeytinyağı içine aksamdan konur Sabahları aç
karına içilir
Papatya : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı sürülür veya sarılır
Pazı : Bademle pisirilip sürülür
Portakal : Yenir Suyu içilir Yağı kullanılır
Rezene : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı sürülür veya sarılır
Salkım söğüt : Yaprağının külü sirke ile karıstırılıp sürülür
Sarı süsen : Lapası sarılır
Sedef tası : Bal ile karıstırılarak sürülür
Semiz otu : Yenir Un ile lapası sarılır
Sırça otu (yapıskan otu) : 8 - 10 gramının çayı ve suyu içilir
Sinameki : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Sirke : 2 litrede bir avuç mese kabuğu kaynatılır, içine tülbent konur, sıkılır sarılır
Soya fasulyesi : Yenir
Su baldıranı (ağıotu) : Çayı ve suyu içilir Dikkat! Zehirlidir
Su teresi : Lapası sarılır
Su zambağı (mavi zambak) : Lapası sarılır
Sürincan çiçeği : Lapası sarılır
Süt tası : Sürülür
Seytan değirmeni (öd dikeni) : Tohumu içilir
Tavsan : Derisi sarılır
Tere otu ve tohumu : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Üzerlik tohumu : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Venüs saçı (baldırıkara) : Çayı ve suyu içilir
Yabani hardal : Lapası sarılır
Yabani semiz otu : Lapası sarılır
Yavsanotu (yarpuz - filiskin) : Gülyağı, sirke ve kabuklu arpa ile lapası sarılır
Yemen safranı : 8 gramı, 40 gram bal ve sirke serbeti ile karıstırılarak içilir
Zift : Arpa unu ile merhem yapılır ve sarılır

BEYiN KANAMASI :
Açıklama : Beyin hastalıklarında tavsiye edilen sifalı bitkiler ve kullanma sekilleri bu bölümde de geçerlidir

Fener çiçeği : Çörek otu karıstırıp iyice dövdükten sonra, menekse yağı ile karıstırılıp buruna çekilir
Kafur ağacı : Sürülür
Kanada sediri tohumu : Çayı ve suyu içilir
Oğulotu (melisa) : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı sürülür veya sarılır
Servi tohumu : Öğütülür, suya konup 10 gün sonra süzülür günde 1 bardak içilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Beyin, Dimağ, Akıl, Hafıza, Zeka, Unutkanlık, Zihin... Bitkisel Öneriler...

Eski 07-22-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyin, Dimağ, Akıl, Hafıza, Zeka, Unutkanlık, Zihin... Bitkisel Öneriler...



her işittiğin kelimeyi veya her okuduğun ilmi hıfz edeyim dersen: Fıstık, siyah Üzüm ve Haslüban'ı (Biberiye) alıp, hepsini güzelce döv Her gün iki miskal (9,62gr) yemiş olsan, işittiklerini unutmazsın

Yaygın kanının aksine, yakın zamanda yapılan araştırmalara göre beyin maddesinin yeniden kazanılması mümkün DailyGalaxy`nin haberine göre, beyin hücrelerinin tekrardan oluşması için yapılabilecek şeyler var Bunlardan en önemlisi de oruç
Yaşlılık Üzerine Araştırmalar Ulusal Enstitüsü (National Institute on Aging Gerontology Research) ve John Hopkins Tıp Fakültesi`nde hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalara göre, vitamin ve mineral destekli kalori kısıtlaması ve aralıklı oruç tutmak, hastalıklara dayanıklılığı artırıyor, ömrü uzatıyor ve kök hücrelerden nöron üretimini harekete geçiriyor

Öğün aralarını uzatın
Buna ek olarak, oruç tutmak sinaptik esnekliği artırarak, beyin hasarları sonrasında başarılı yeniden-bağlanma yeteneğini artırıyor Bu faydalar hücresel stres baskı sonucunda oluşuyor gibi görünüyor, tıpkı düzenli egzersizin baskısı sonucunda daha fazla kas yenilenmesi gibi

Ek araştırmalar, öğünler arası zaman aralığının artırılmasının kronik kalori kısıtlamasından daha iyi bir seçenek olduğunu gösteriyor çünkü seks hormonlarında oluşacak azalma cinsel ve beyin performansını ters yönde etkiliyor Testosteron ve östrojen gibi seks steroid hormonları bol gıdadan pozitif olarak etkileniyor

Biberiye beyne birebir:
Eğer açlığa dayanamıyorsanız başka seçenekler de yok değil Florida Tıbbi Araştırmalar Burnham Enstitüsü ve Japonya`daki Iwate Üniversitesi`nde yapılan araştırmalar, biberiye otunun beyindeki hasarlara karşı etkin bir madde içerdiğini ortaya koydu Karnosik asit (CA) olarak bilinen aktif bileşik, beyni felçten koruduğu gibi, Alzheimer ve normal yaşlanmadaki nöron bozulmasını da engelliyor

Her ne kadar araştırmacılar, bu bitkideki bileşiklerin en güçlü olduğu formların patenlerini alsalar da, yeni ilaçlardan farklı olarak, biberiyeyi doğal şekliyle kullanmak en güvenli ve klinik olarak en müsamahalı yol gibi görünüyor Zira bu ot binlerce yıldır insanlar tarafından beyne faydalı olması nedeniyle tüketiliyor

Berkeley California Üniversitesi`nde biyokimya ve moleküler biyoloji profesörü Bruce N Ames, günlük aldığı 800 mg alfa-lipoik asit ve 2 bin mg asetil-L-karnitin`e çok güveniyor Bu kimyasallar hücre reaktörleri mitokondrinin enerji üretimini artırıyor Mitokondrial bozulma, yaşlanmanı ve Alzheimer ve şeker hastalığının temel nedenleri arasında gösteriliyor Bu maddeler verilen yaşlı farelerin daha enerjik olduğu ve labirentleri daha kolay aştığı biliniyor

Çilek: İçeriğindeki fisetin maddesi hafıza kaybının etkilerini azaltıp, bunamayı geciktiriyor
Bitter çikolata: Magnezyum ve antioksidan içeriğiyle beyne oksijen taşıyarak daha aktif çalışmasını sağlıyor
Tahıl: Önemli bir B vitamini kaynağı olan tahıllar, kan şekerini dengeliyor
Patates: Kan şekerini dengeli olarak yükseltiyor bu sayede zeka daha verimli çalışıyor
Yoğurt: İçinde bulunan tirozin isimli madde hafızayı güçlendirip, beyni uyarıyor
Üzüm suyu: Dopamin salgılanmasını arttırarak problem çözme yeteneğini geliştiriyor
Fasulye: Lif ve protein bir arada özellikle çocuklarda zekayı açıyor
Kırmızı ve turuncu renkli sebzeler: Özellikle domates, havuç ve kırmızı biberde bulunan antioksidan beynin daha uzun süre sağlıklı kalmasını sağlıyor
Somon: Omega-3 yağları hem beyni koruyor hem hafızayı güçlendiriyor

Royal Jelly, fresh olacak, softgel (kapsül-toz olmayacak) Günde 500 mg 50 yaş üstü için 1000 mg olabilir 2 defada sabah ve akşam üzeri saat 17-18 gibi aç karnına
Ginko Biloba… günde en az iki defa; 60 mg… Softgel olursa daha iyi… Veya kapsül
Ginseng… 500-1000 mg’lık, bir veya iki defada (Yüksek tansiyonu olanlara tavsiye edilmiyor)
Coenzym Q10… 30 mg, günde 2 tane
DHEA…25mg günlük
Melatonin 2-3 mg’lık Yatmadan 2 saat önce
Kalsiyum ve Magnezyum… 1000 mg, günlük yatmadan önce…
Ayrıca kapsamlı bir multivitamin-multimineral kompleksi…

Balık yağı, ceviz, kabak çekirdeği ve keten tohumu gibi besinlerde bulunan omega-3 yağları beyin için oldukça yararlıomega 3 yağları içinde bulundurduğu balık yağış keten tohumu vs besinlerle beynin daha sağlıklı olmasına ve gelişmesine yardımcı olur Bu yiyecekler çocukların beyin gelişimi için oldukça yararlıdır Zihinlerini geliştirir, öğrenme yeteneklerini artırırBrokoli,lahana ve karnıbahar gibi sebzeler ile soya fasulyesi, yumurta ve ciğer gibi yiyecekler de zihnimize yardımcı olur Bazı ilaçlar da zihin gelişmesinde kimyasal olarak etkili olur

Özellikle yumurta zihniniz için çok yararlıdır Düzenli olarak yemenizi öneririzBeynimizin tryptophana ihtiyacı vardır Bu da yumurta ve et gibi besinlerde bulunur Ayrıca, karbonhidrat almak serotonin seviyesini hızlıca yükseltir ve uykuya neden olur Ruh halinizin iyi olması için kahvaltıda yumurta, jambon, ceviz, badem gibi yiyecekler yiyin

Peki nedir bu yiyecekler?
Beynimizi yağ asidi ve EFA ile
beslemeliyiz beynimizin bir kısmı yağdan oluşur ve sağlıklı bir hafızaya sahip
olmak için yüksek miktarda EFA içeren yumurtadan bol bol tüketmeliyiz
Yağlı balık çeşitleri omega-3 yağına yani EFA’yı yüksek miktarda içerir Bu
yağ beyin gelişimi için çok önemlidir hafızanızı geliştirir ve öğrenmeyi
kolaylaştırır Som, uskumru ve sardalyada yüksek miktarda omega-3 yağına
sahiptir

Soya ise sözlü ve sözsüz hafızayı güçlendirir Otlardan ise Gingko biloba, asyada uzun zamandır kullanılan beyni güçlendiren en etkili otlardandır Damarladan geçen oksijen miktarını çoğaltarak, beyne daha çok kan gitmesini sağar Bunu düzenli olarak kullanırsanız 1 aya kalmadan faydasını görmeye başlarısınız Yeşil çaydan sitemizde çok bahsettik işte bir faydası daha, Alzhemir hastaları için hafızayı güçlendiren bir destek bitki olarak değil ilaç kullanılmaktadır

Yeşil çay ile 7 güne kalmadan etkilerini görmeye başlıyorsunuz Yapılan araştırmalarda ve testlerde adaçayı içenlerin daha başarılı oldukları görülmektedir Tam olarak ne gibi bir fayda sağladığı tam olarak bilinmesede beyne giden kimyasalları çoğaltığı öngörülüyor Alzheimer hastaları ilaç niyetine kullanabilirler

Biberiyede diğerleri gibi hafızayı güçlendirir ve bırakmadan kullanırsanız çok faydasını görürsünüz İşte beyni geliştirmek için süper gıdalar

Bitki uzmanları, beyni geliştirmek için, havuç, çilek, lahana, limon gibi gıdaların daha fazla tüketilmesini öneriyor

Havuç hafızayı güçlendiriyor
Havuç, hatırlatma yeteneğinizi artırır Bir şey ezberlerken küçük bir tabak sıvı yağlı havuç salatası yiyin

Biber mutluluk kaynağı
Ne kadar kırmızı ve acı olursa o kadar iyidir Aroma maddeleri vücudun kendi mutluluk hormonu olan endorfinin salgılanmasını hareketlendirir En iyisi çiğ olarak yenmeli

Çilek strese birebir

Muz'a her beynin ihtiyacı var Mutluluk veriyor

Lahana ise, tiroit bezlerinin aktivitesini yavaşlattığı için sinirliliği giderir Daha stressiz öğrenilir

Limon da, C vitamininden dolayı canlandırır, algılama yeteneğini artırır Dil öğrenme kursundan önce 1 bardak limon suyu için

Soğan koksa bile, aşırı yıpranmaya, fiziksel yorgunluğa karşı bir besindir Kanı sulandırır, beyin oksijeni daha iyi alır

Ayrıca, ceviz, fındık ve fıstık gibi kuru yemişler de sinirleri kuvvetlendiriyor

Beyni Geliştiren Besinler:
Soya: Ostrojen salgılanmasını arttıran soya hafızayı güçlendiriyor Soya sütü ya da soyalı yemekler bunamayı geciktiriyor
Yumurta: D vitamini deposu olan yumurta hücrelerin kendi kendini onarmasının sağlıyor ve beynin faaliyetlerini geliştiriyor
Çilek: Antioksidan ve C vitamini deposu Yaş ilerledikçe zayıflayan beyin fonksiyonları düzene giriyor
Çay: Barındırdığı flavonoidler sayesinde beynin esnekliğini koruyor ve beyin aktivitelerini artırıyor
Kırmızı et: Demir deposu kırmızı et özellikle çocuklarda zeka seviyesini yukarı çekiyor
Üzüm suyu: Kısa ve uzun süreli hafızayı kuvvetlendirir Ancak aynı etkiyi şarap göstermiyor
Sardalya: Sperm kalitesini arttıran selenyum oranı yüksek sardalya, stresi de azaltıyor
Brokoli: Folik asit eksikliği gerginlik, asabilik ve ilgisizliğe neden oluyor Brokolide yüksek oranda bulunan folik asit bu sorunları ortadan kaldırıyor
Yulaf: Karbonhidrat oranı yüksek yulaf, hafıza ve dikkate olumlu etki yapıyor

Uzmanlar unutkanlığa son vermek ve beyin gücünüzü geliştirmek için bu gıdaları öneriyor
Hafızanızı güçlendirecek, konsantrasyon ve odaklanmanızı arttıracak çok fazla gıda, takviye, bitki var Bu beyin yiyeceklerini, düzenli egzersiz ve iyi bir gece uykusu ile birleştirirseniz, beyin gücünüzü güçlendirmiş olacaksınız Ama aklınızda bulunsun bazı yiyecekler beyin için iyiyken, bazıları tam tersi etkiye sahiptir İşlenmiş gıdalar karbonhidratta, şekerde, tuzda yüksek olan-örneğin kek, bazı ekmekler ve tahıllar beynin ihtiyacı olan bazı kimyasalları engelleyebilir
Beyin gücünüzü arttırmak istiyorsanız, işte size bazı yiyecek, ot ve takviyeler

YUMURTA
Beynimizin katı kısmı yağdan oluştuğu için, ona iyi yağlar sağlamalıyız Yağ asidi veya EFA- çünkü vücudumuz bu yağları üretemez Beyindeki anıların oluşturulması ve sürdürülmesine dahil olan sinapsın (kromozomların birleşmesi) oluşması için yağ gereklidir Yumurta mükemmel bir EFA kaynağıdır

BALIK
Eğer anneniz size balık yemenin sizi akıllı yapacağını söylediyse, doğru söylemiş Yağlı balık çeşitleri örneğin som, sardalya,uskumru,ringa yüksek değerde omega -3 yağı olarak bilinen EFA’ya sahiptir Bu yağ, beyin hücrelerimiz için çok önemlidir Öğrenme gücünü ve hafızayı geliştirir Sardalyada ilave bir fayda ise hafıza için gerekli olan beyin kimyasalı choline’e sahip olmasıdır

SOYA
Burada bahsedilen bütün besinler proteinle paketlenme avantajına sahiptir Bu da hafızaya bağlı sinir taşıyıcılarını tetikler Soya da da böyledir Soya proteini, soya fasulyelerinden alınan konsantre protein, büyük bir protein kaynağı olup takviye, sıvı veya toz halinde bulunur Doğal haliyle bulunan soyada (soya sütü) gibi sözlü ve sözsüz hafızayı geliştirir

OTLAR
Gingko biloba, Doğu kültüründe binlerce yıldır kullanılan, en çok bilinen hafıza otudur Kan damarlarını genişleterek ve arz edilen oksijeni arttırarak , beyine giden kan akışını arttırır Ama sonuçlarını görmeye başlamanız birkaç hafta alabilir Aynı zamanda beyin hücrelerine zarar verecek radikallerden de kurtulur

YEŞİL ÇAY
Son çalışmalarda yeşil ve siyah çayın Alzheimer hastalarında, akıl fonksiyonlarının ve hafızanın yok olduğu bir hastalıkla mücadele etme ilacı olduğu anlaşıldı İki çeşit çayda hastalıkla birçok yönden mücadele ediyor Ama en önemlisi acetylcholine’nin (Alzheimer hastalarında tükenmek üzere olan ,hafıza için ana kimyasallardan biri) yok olmasını engelliyorlar Yeşil çay bu konuda bir adım önde, etkisi 1 hafta sürüyor, aynı bitkiden gelen siyah çayın etkisi ise bir gün sürüyor

ADAÇAYI
Kelime hatırlama testinde, adaçayı alanlar almayanlardan daha başarılıydı Bu mekanizma tam olarak belli olmasa da, uzmanlar adaçayının beyne mesaj gönderen kimyasalları arttırdığına inanıyor Bu Alzheimer’li hastalarında problemi olduğu için, adaçayı bu hastalığın tedavisinde kullanılabilir

BİBERİYE
Adaçayı gibi , biberiye de hafızayı güçlendirir, akıl berraklığını sağlar ve beyin yorgunluğunu azaltır Çalışmalar, biberiyenin uzun dönemli hafızayı geliştirdiğini göstermiştir

B VİTAMİNİ
Sağlıklı ve dengeli beslenme size tüm gerekli vitaminleri sağlasa da, vitamin B hafızanız için gerekli olabilir Özellikle stresli zamanlarda Fiziksel veya mantıksal olarak stres altında olduğunuzda, vücudunuzdaki b vitamini azalır B vitamini eksikliği, acetylcholine’in (hafıza için gerekli kimyasal) beyindeki fonksiyonlarını yerine getirmesini engeller B vitamini aynı zamanda beyne oksijen taşır ve radikalleri yok eder Bu da hafızayı veya duyuları güçlendirir Ya vitamin alırsınız yada b vitamini açısından yüksek besinler(karaciğer, yumurta, soya fasulyesi,yeşil fasulye) tüketirsiniz

SU
Beynin p suyla kaplı olduğunu için, bu sıvı hafıza için gereklidir Aslında subeyin fonksiyonlarının bir bütün olarak hızlandırır Su olmadığı zaman daha yavaş çalışır Bu durum hafıza içinde geçerlidir Susuz beyin,bilgi bulundurma ve hafızayı oluşturmada beynin kapasitesini etkileyen hormon cortisolü salıverir Cortisol, beynin daha basit ve içgüdüsel hareket etmesini sağlayan adrenalini serbest bırakırBu da beyin fonsiyonlarını ve hafızayı etkiler

Hafizayi kuvvetlendiren ve ezberlemeyi kolaylastiran sebepler:
1- Az yemek,
2- Cok tekrar etmek,
3- Geceleri namaz kilmak ve ibadet etmek,
4- Salat-ü selami cokca okumak,
5- Kurani Kerimi cok okumak,
6- Bütün günahlardan el cekmek,
7- Misvak kullanmak,
8- Her sabah ac karnina Bal yemek,
9- Her gün ac karnina besmeleyle yirmibir tane üzüm yemek, (Marifetname)

Unutkanlığın birçok sebepleri vardır

Bilhassa günah işlemek başta gelir

(İsyanı [günahı] çok olanın, nisyanı [unutkanlığı] çok olur) buyurulmuştur
İbni Abbas (ra), (Sabah namazı vakti uyumak, unutkanlığa sebep olur) buyuruyor

(Şira)

Unutkanlığa sebep olan şeyler:
Ekşi elma yemek,
çok aç durmak,
hep tok durmak,
çok üzülmek,
işlerin dağınık olması,
idam edilene bakmak,
mezar taşlarını okumak,
durgun suya bakmak,
kötü kokulu şeyler yemek,
afyon gibi uyuşturucu kullanmak

Zihni açan ve unutkanlığı gideren şeyler:
Kereviz,
kuru üzüm,
çörek otu yemek,
koyun sütü içmek,
başı gül yağı ile yağlamak,
badem yemek,
misk ve karanfil kullanmak,
kimyon unu koklamak,
öd buharını teneffüs etmek, [ o da neyse artık ilk defa duydum ]
bal yemek

Hadis-i şerifte de, "Hafızayı kuvvetlendirmek için bal yiyin" buyurulmuştur

1 Soya: Soyadaki doğal östrojen hafızayı hem kuvvetlendiriyor hem kıvraklaştırıyor


2 Hafıza mineralleri: Vücutta demir ve çinko azlığı, belleği zayıflatıyor, çünkü azalan hemoglobin nedeniyle beyne yeterince oksijen taşınmıyor

3 Kahve: Kafein zihin performansını, hafıza ve konsantrasyonu artırıyor

4 Zihin egzersizi: Zihnini aktif tutanlarda bellek daha kuvvetli

5 Vücut egzersizi: Haftada üç kez yarım saatlik egzersiz, hafızayı zayıflatan stresi azaltıyor

6 Sakız çiğnemek: Sakız çiğnerken beynin hippocampus bölümü daha iyi çalışıyor

7 Gingko Biloba: Aynı adlı ağaçtan elde edilen madde, damarları açıp beyne daha fazla oksijen taşıyor

8 Yağlı balık eti: Haftada üç kez yağlı balık veya üç gün 330 mg balık yağı hapı, hafızayı güçlendirecek Omega 3 yağ asitlerini almanız için yeterli

9 Adaçayı: Zihin yorgunluğu için en iyi çare Adaçayı familyasından limonun yağından elde edilen esansın da konsantrasyonu arttırdığı keşfedilmiş

10 B vitamini: Beyni serbest radikallerden koruyup beyne daha fazla oksijen gelmesini sağladığı için Niacin, B3, B13 vitaminleri bellek için çok önemli

Yeşil ve siyah çay: newcastle Üniversitesinde yapılan araştırmada her gün düzenli olarak içilen 1 bardak çayın Alzheimer hastalığının gelişimini yavaşlatabileceğini tespit etmişlerdir

Çörek otu: çörek otu yağının kür halinde 8–10 hafta yemeklerle beraber bol su alınarak tüketilmesi tavsiye edilir Çörek otu bal ile karıştırılır ve yenir Çörek otunu çocuklar günde tatlı kaşığının dörtte biri kadar, yetişkinler ise yarım tatlı kaşığı kadar alabilir

Kuru üzüm, pekmez, balık, elma ve kereviz iyidir Biberiye çayı, zencefil çayı ve tarçın içmek iyi gelir Arı sütü ve polen iyidir

Süt ve süt ürünleri içilmeli ve yenmelidir
Kan şekerini düşürmemek gerekir Bunun için sabahları bal veya reçel yenmelidir Meyve yemek bilhassa muz yemek faydalıdır

Yeşil ve siyah çayın Alzheimer hastalığı ile ilgili enzimin faaliyetini azalttığı kabul edilmektedir
Kimyon, ananas, havuç, avokado ve zencefil hafızayı kuvvetlendirmek için faydalıdır Ananas mangan içerir

Siyah üzüm : Siyah üzüm taneleri ya da siyah üzüm suyu, hafızayı güçlendiren ve beyin işlevlerini canlandıran dopamin hormonunun seviyesini yükseltir

Ispanak : İçerdiği lütein ve diğer bazı antioksidanlar sayesinde beyin hücrelerini tahribata karşı korur

Kuru üzüm : Beyni harekete geçiren ve sağlıklı ruh hali sağlayan baryum bileşimi içerir

Yağlı Balık : Sinir sisteminin normal fonksiyonları için gerekli olan Omega-3 asitlerini sağlar Aynı zamanda, içerdiği iyot sayesinde zihinsel becerileri kuvvetlendirir

Böğürtlen ve Yaban Mersini : Uzun süreli öğrenmede etkilidir

Frenk üzümü : C vitamini açısından zengin olan bu besin, daha aydınlık düşünmemize yardımcı olur ve daha zinde hissetmemizi sağlar

Balkabağı Çekirdeği : Yarım bardak balkabağı çekirdeği hafızanızı kuvvetlendirmek ve beynin fonksiyonlarını hızlandırmak için gerekli olan çinkonun kaynağıdır

Havuç : Beynin metabolizmasını canlandırır, hatırlama yeteneğini artırır

Hafızayı Kuvvetlendirmek İçin Ne Yapmalı

1 tarif
100 gr günlük
50 gr kereviz tohumu
50 gr miski anber
50 gr üzerlik tohumu
50 gr çörek otu
50 gr ginseng kökü
100 gr polen
100 gr arı sütü
1 kg üzüm pekmezi
1 kg bala karıştırılıp aç karnına 3 öğün 1 yemek kaşığı yenir

2 tarif
Kuru üzüm, çekirdeği ile birlikte yenir veya kaynatılıp elde edilen su bol miktarda hoşaf gibi tüketilir

3 tarif
Maydanoz, nane, kereviz ve çilek bol miktarda yenir

verdiğim bütün bilgiler

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.