![]() |
Çörtük Otu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çörtük OtuDiğer İsimleri : Tarhana Otu ve Dikenli Çürtük Maydanozgiller familyasındandır ![]() ![]() ![]() ![]() Kullanılan Kısımları : Çiçekli ve yapraklı dalları Çörtük Otunun Faydaları
Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 10 gr ufalanmış bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir ![]() Bitki toz haline getirilir, günde 2 gr su ile içilir ![]() Turşuya konulan çörtük otu yapraklan turşuya güzel koku verdiği gibi turşunun yüzünde mayalanma (perlenme) meydana gelmesini engeller ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|