![]() |
Çörtük Otu
Diğer İsimleri : Tarhana Otu ve Dikenli Çürtük
Maydanozgiller familyasındandır. Bodur çalı görünümünde çok yıllık, 20-25 cm yüksekliktedir. Çiçekleri sarı ve kuvvetli kokuludur. Kurutulmuş çiçek ve yapraklarından infüzyon yolu ile faydalanılır. Kullanılan Kısımları : Çiçekli ve yapraklı dalları Çörtük Otunun Faydaları
Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 10 gr ufalanmış bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir. Bitki toz haline getirilir, günde 2 gr su ile içilir. Turşuya konulan çörtük otu yapraklan turşuya güzel koku verdiği gibi turşunun yüzünde mayalanma (perlenme) meydana gelmesini engeller. Bitki aynı zaman anti mikrobiyal etkiye sahiptir.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.