Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
acili, duygular

Az Acili Duygular

Eski 07-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Az Acili Duygular

AZ ACILI DUYGULAR
Tolga ÇELEBİ

Bazı anlarda, kendimizi iyi hissetmeyiz İçimizi bir sıkıntı kaplar, mutsuz hissederiz kendimizi Çoğu zaman bunun sebebini bile bilmeyiz Neden mutsuz, neden huzursuz olduğumuzu anlayamayız Bildiğimiz tek şey, acılı duygular hissettiğimizdir

Bazen, geçmişten bir dünce gelir, huzursuz eder bizi, bazen bir gazete haberi, bazen bir telefon keyfimizi kaçırır Duygularımız allak bullak olur Peki bundan nasıl kurtulabilir İyi hissetmek için ne yapabiliriz

Ofiste, evde ya da sokakta, birden bire kendinizi kötü düşünce ve duyguların saldırısı altında bulursunuz Düşünmekten başınız çatlar, midenize kramplar girer Tam o anda, gerçekte ne hissettiğinizi bulmaya çalışın Adım adım geriye gidip, sizi bu hale sokup enerjinizi bitiren şeyin ne olduğunu kavramaya çalışın İncindiniz mi? Kızdınız mı? Öfkelendiniz mi? Bu duyguyu gerçekten hissediyor musunuz? Acı çekmenize sebep olan duyguyu bulup, içinize ferahlık serpecek bir şey ile değiştirin Örneğin; “bu gün kendimi berbat hissediyorum” demek yerine, “bu gün farklıyım” diyin Böylece, zihninize ‘berbat hissettiğinize’ dair bir telkin vermemiş olursunuz Duygusal acıdan çıkmanız daha kolay olur

Şu an hissettiğiniz duygu yerine, ne hissetmek isterdiniz Ve bu yeni duyguyu yoğunluğunu hissetmek için, neye ihtiyacınız var Bir düşünün

Olumsuz düşünceler, güzel bir bahçede kök salan yabani otlar gibidir Onları bilinçaltınıza yerleştiren sizsiniz Orada kök salmalarına izin veren yine sizsiniz Bu otaların kökleri ne kadar derinde olsa da, söküp atacak yine sizsiniz

Ufak bir şey yapın, kendinize bir hafta süre verin Bu süre içinde, tüm düşünceleriniz süzgeçten geçirin Düşünce alışkanlılarınızı, duygusal yoğunluklarınızı tespit etmeye çalışınBu bir haftalık süre zarfında, hiçbir şekilde olumsuz şeyler düşünmeyin Zihninize bir süzgeç yerleştirin Aslında bu hiç de kolay değil Çünkü zihnimizde, bir sürü korku, endişe ve tedirginlik doğuran düşünce var Bu bir hafta içinde şaşıracağınız çok şey fark edeceksinizEğer kendinizi bir hafta sürekli olumlu düşüncede tutmayı başarırsanız, verimsiz düşünceler geldiğinde hemen fizyolojiniz değişecektir

Bir sorunlar karşılaştığınızda; enerjinizi bu sorunu neden sizi bulduğunu düşünmeye değil, sorundan nasıl kurtulacağınızı düşünmeye adayın Her zaman güzel düşünceler, güzel duyguları getirir Hayatınızın her anını; anlamlı ve mutlu geçirin Kendinize, güçsüzleştirici sorular sormayın ‘Neden ben? Niçin ben? Şeklindeki sorulardan kurtulun Bunlar yerine: “Bu durumdan nasıl kurtulurum? Bu olaydan neler öğrendim? diyebilirsiniz Hepimiz evrendeki enerjiden besleniyor ve enerji okyanusunda yüzüyoruz Bu durumu, kötü düşüncelerle aleyhinize çevirmeyin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com