![]() |
Dualar Ve Anlamları ! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dualar Ve Anlamları !Sıkıntılı Anlarda Okunacak Dua Okunuşu: "Subhânallâhil Aziym!" Manası: "Büyük Ve Yüce Allâh'ı Tesbih Ederim!" Besmeleyi Unutunca Okunacak Dua Okunuşu: Bismillâhi Evvelehü Ve Âhirehü Manası: Başından Sonuna Kadar Allah'ın Adıyla ![]() Bu Dua Korkuları Giderir Okunuşu: "Hasbinallahü Ve Ni'melvekîl ![]() Ma'nası: "Allah Bana Kâfidir ![]() ![]() Sabah Akşam 100 Kere Okunacak Dua Okunuşu: Subhânallâhi Ve Bihamdihî ![]() Ma'nası: Yüce Allah'ı Tesbih Ederim Ve Ona Hamd Ederim ![]() Korkan Kimse Bu Duayı 100 Kere Okusun Okunuşu: "Hasbünallâhü Ve Ni'mel Vekil ![]() Ma'nası: "Bize Allah, Kâfidir ![]() ![]() Gam, Keder Ve Hastalıklara Karşı Okunacak Dua Okunuşu: Allâhü Rabbî, Lâ Şerikeleh ![]() Manası: Benim Rabbim (Sahibim) Allah'tır ![]() ![]() Musibetleri Defetmek İçin Okunacak Dua Okunuşu: Mâ Şâallâhü Lâ Kuvvete İllâ Billâh" ![]() Ma'nası: "Allah Teâlâ'nın Dilediği Olur ![]() ![]() Elbise Giyip Çıkarırken Okunacak Dua Okunuşu: Bismillâhillezi Lâ İlâhe İllâhü ![]() Manası: Kendisinden Başka Hiçbir İbâdet Edilecek İlâh Olmayan Allah'ın Adıyla ![]() Öfkeli Kimsenin Okuyacağı Dua Okunuşu: "Allahümme İnni E'üzü Bike Mineşşeytanir'raciym ![]() Ma'nası: "Allahım! Koğulmuş Şeytanın Şerrinden Sana Sığınırım ![]() Nazarın Zarar Vermemesi İçin Okunacak Dua Okunuşu: "Allahümme Bârik Fîhî Ve Lâ Tedurruhu ![]() Ma'nası: "Allâh'ım, Bunu Mübârek Eyle ![]() ![]() Yatarken Okunacak Dua Okunuşu: "Bismikellâhümme Ehyâ Ve Emûtü ![]() Manası: "Allah'ım! Senin İsminle (Senin Adını Anarak) Uyur Ve Senin İsminle Uyanırım ![]() Yedirene (İkram Edene) Yapılacak Dua Okunuşu: "Allâhümme At'im Men Et'amenî Veskı Men Sekânî ![]() Manası: "Allâh'ım! Beni Yediren (İkram Eden) Kuluna Yedir ![]() İçir ![]() Allah'ın Sevdiği İki Kelime Okunuşu: Subhânallâhi Ve Bihamdihi ![]() ![]() Manası: Allah'ü Teala'yı Tesbih Ederim, Hamd O'na Mahsustur ![]() Tesbih Ederim ![]() Banyodan Çıkınca Okunacak Dua Okunuşu: Allahümme İnni Eûzü Bike Minennâri Ve Es'elüke Ğufraneke ![]() Manası: Allah'ım Cehennemden Sana Sığınırım! Yâ Rabbi! Senden Affını, Bağışlamanı İsterim ![]() Yeni Bir İşe Teşebbüs Eden Bu Duayı Okumalı Okunuşu: "Allâhümme Hırlî Vahterlî ![]() Ma'nası: "Allahım! (Bu Yapacağım İşde) Bana Hayırlısını Ver ![]() Hayırlı Olanını Seç, En Hayırlısını Nasîb Eyle ![]() Afetlerden Korunmak İçin Okunacak Dua Okunuşu: "Bismillâhi Alâ Nefsî Ve Ehlî Ve Malî ![]() Ma'nası: "Allah'ın İsmiyle, Kendimi, Âilemi Ve Malımı Allah'a Havâle Ediyor, O'nun Yüce Himâyesine Bırakıyorum ![]() Eceli Gelmemiş Hastaya Okunacak Dua Okunuşu: "Es'elullâhel'azîyme, Rabbel'arşil'azîymi En Yeşfîyke ![]() Ma'nası: "Arş-İ Azîmin (Büyük Arşın) Sahibi, Rabbi Olan Ulu Allâh'tan Sana Şifâ Vermesini Dilerim ![]() Korkulu Rüya Gören Bu Duayı Okumalı Okunuşu: "Allâhümme İnni Eûzübike Min Amelişşeytani Ve Seyyiâtil-Ahlâm ![]() Ma'nası: "Allah'ım! Şeytanın Amelinden (İşinden) Ve Kötü (Korkulu) Rüyalardan Sana Sığınırım ![]() Geceleyin Resulullahın Okuduğu Dua Okunuşu: Sübhânallâhi Rabbil'âlemiyn ![]() Ma'nası: Alemlerin Rabbi Olan Allah'ı Tesbih Ederim (Her Türlü Noksanlıklardan Ve Eksikliklerden Uzak Ve Pak Olduğuna İnanıyorum ![]() ![]() Aynaya Bakarken Okunacak Dua Okunuşu: Elhamdülillâh ![]() ![]() Manası: Hamdü Sena Allah'a Mahsustur ![]() Gibi, Ahlâkımı Da Güzelleştir ![]() Öfke İçin Okunacak Bir Diğer Dua Okunuşu: "Allahümmağfirlî Zenbî Vezhib Gayza Kalbî Ve Ecirnî Mineşşeytan ![]() Ma'nası: "Allah'ım! Beni Bağışla, Günahımı Affet ![]() ![]() Şeytanın Şerrinden Koru ![]() Yemeğin Sonunda Okunacak Dua Okunuşu: "Elhamdülillâhillezî Et'amenâ Ve Sekânâ Ve Ce'alenâ Müslimiyn ![]() Manası: "O Yüce Rabbimize Hamdederiz, Şükrederiz Ki, Bizleri Yedirdi, İçirdi Ve Bizleri Müslümanlardan Kıldı ![]() Hastaya Okunacak Dua Okunuşu: "Allâhümmeşfi Abdeke Yenke'leke Adüvven Ev Yemşî Leke İlâ Salâtin ![]() Ma'nası: "Allâh'ım, Şu Kuluna Şifâ Ver ![]() Eder Ve Senin Rızan İçin Namaza Yürür ![]() İnsanlardan Korkan Kimsenin Okuyacağı Dua Okunuşu: "Allâhümme İnnâ Nec'alüke Fî Nühurihim Ve Ne'ûzü Bike Min Şürûrihim ![]() Ma'nası: "Allâh'ım! Senin Kudretinle Onların Karşısına Dikilmeni İstiyoruz ![]() Onların Şerlerinden Sana Sığınıyoruz ![]() Hastaya Karşı Okunacak Bir Diğer Dua Okunuşu: "Allâhümmeşfi Abdeke Yenke'leke Adüvven Ev Yemşî Leke İlâ Salâtin ![]() Ma'nası: "Allah'ım, Şu Kuluna Şifa Ver ![]() Eder Ve Senin Rızan İçin Namaza Yürür ![]() Tüm Ailesini Malını Korumak İçin Okunacak Dua Okunuşu: "Bismillahi Alâ Dînî Ve Nefsî Ve Veledî Ve Ehlî Ve Mâlî ![]() Ma'nası: "Allah'ın İsmiyle, Dînimi, Kendimi, Çocuklarımı, Âilemi Ve Malımı Bütün Kötülüklerden, Koruması İçin Allah'a Emânet Ederim ![]() Tuvalete Girerken Okunacak Dua Okunuşu: "Bismillâh ![]() Manası: "Allah'ın İsmiyle ![]() Şeytanın Şerrinden (Zararlarından) Sana Sığınırım ![]() Sıkıntıları Gideren Dua Okunuşu: "Allâhü, Allâhü Rabbî, Lâ Üşrikü Bihî Şey'en" Manası: "Benim Rabbim, Allâh'dır ![]() ![]() ![]() Demektir ![]() Tabarani'de Bu Duânın Üç Kere Okunması Tavsiye Edilmiştir ![]() Tuvaletten Çıkarken Okunacak Dua Okunuşu: Ğufrânek! Elhamdü Lillâhillezî Ezhebe Annil'ezâ Âfânî ![]() Manası: Allah'ım Bağışlamanı Dilerim! Bana Eziyet Veren (Ve Sıkıntı) Veren Şeyleri Gideren Ve Bana Âfiyet Veren Yüce Allah'a Hamd Olsun ![]() Bela Ve Musibete Uğramış Birini Görünce Okunacka Dua Okunuşu: Elhamdü Lillâhillezi Âfânî Mimmebtelâke Bihî Ve Faddalenî Alâ Kesîrin Mimmen Haleka Tafdîlâ ![]() Manası: Seni Uğrattığı Dertten Beni Kurtaran Ve Beni Yarattıklarının Bir Çoğundan Üstün Kılan Allah'a Hamdolun ![]() Sayısız Sevap Kazandıran Dua Okunuşu: Lâ İlâhe İllallâhü Vahdehû Lâ Şerikeleh, Lehül'mülkü Velehül'hamdü Ve Hüve Alâ Külli Şey'in Kadir ![]() Manası: Allah'tan Başka İlah Yoktur ![]() ![]() Kâdirdir ![]() ![]() Dünya Ve Ahiret Sıkıntısını Gideren Dua Okunuşu: "Hasbiyellâhü Lâ İlâhe İllâ Hüve Aleyhi Tevekkeltü Ve Hüve Rabbül'arşıl'azîm ![]() Ma'nası: Allâh Bana Kâfidir ![]() ![]() O'na Güvendim, O'na Dayandım ![]() ![]() Zorlukla Karşılaşınca Okunacak Dua Okunuşu: "Allâhümme Lâ Sehle İllâ Mâ Cealtehü Sehlâ, Ve Ente Tec'alül'hazne İzâ Şi'te Sehlâ ![]() Ma'nası: "Allâhım! Senin Kolaylaştırdığından Başka Hiç Bir Kolay Yoktur ![]() Dilediğin Zaman, Zor Olan Şeyi Kolay Kılarsın ![]() Göz Değmesin Diye Okunacak Dua Okunuşu: "Mâşâ'allâh, Bârekallâh, Lâ Havle Ve Lâ Kuvvete İllâ Billâh" Ma'nası: "Allâh'ü Teâlâ Mübârek Etsin ![]() Güzel Oldu ![]() Güç Ve Kuvvet Yalnız Ve Yalnız Allâh'ındır ![]() ![]() Yemeğe Başlarken Okunacak Dua Okunuşu: "Allâhümme Bârik Lenâ Fîmâ Rezaktenâ Ve Kınâ Azâbennâr ![]() Manası: "Allah'ım! Bize Vermiş Olduğun Bu Rızıkları Bereketlendir ![]() Cehennem Azabından Koru ![]() Yemeğimi Yemeye Başlıyorum ![]() Banyoya Girerken Okunacak Dua Okunuşu: Bismillâh, Allâhümme İnnî Es'elükel'cennete Ve E'ûzü Bike Minennâr ![]() Manası: Allah'ın İsmiyle ![]() Ateşinden Sana Sığınırım Bu Dua Ateşli Hastalara Okunur Okunuşu: "Bismillahil'kerim, E'ûzü Billâhil'aziym, Min Şerri Külli Irkın Naârin Ve Min Şerri Harrinnâr ![]() Ma'nası: "Yüce Allâh'ın Adıyla ![]() (Zararından) Ve Cehennemin Amansız, Helak Edici Ateşinin (Azabının) Şerrinden Aziym Olan, Ulu Allâh'a Sığınırım ![]() Hz ![]() Okunuşu: Yâ Hayyü Yâ Kayyûm Birahmetike Esteğisü ![]() Lâ Tekilnî İlâ Nefsî Tarfete Aynin ![]() Manası: "Ey Hayy Ve Kayyum Olan Allahım! Rahmetinle Senden Yardımını İsterim ![]() Benim Bütün İşlerimi, Hal Ve Hareketlerimi Düzelt ![]() Kırpması Kadar Bile Olsun Nefsime Bırakma ![]() Yeni Bir İşe Başlarken Okunacak Dua Okunuşu: "Rabbenâ Âtinâ Min-Ledünke Rahmeten Ve Heyyi'lenâ Min Emrina Raşedâ ![]() Rabbi'ş-Rah Lî Sadrî ![]() Ma'nası: "Ey Rabbimiz! Bize Kendi Katından Bir Rahmet Ver ![]() Doğruluk Ver, Bizim İçin Muvaffakiyet (Başarı) Hazırla ![]() İşimi Kolaylaştır ![]() Geceleri Korkan Kimse Bu Duayı Okumalı Okunuşu: "E'ûzü Bi'kelimâtillâhittâmmeti Min Gadabihî Ve Ikâbihî Ve Min Şerri İbâdihi Ve Min Hemezâtişşeyâtiyni Ve En Yahdurûn ![]() Ma'nası: Allah'ın Gazabından, Ikabından, İnsanların Şerrinden, Şeytanların Vesvese Ve Aldatışlarından Ve Yanıma Gelmelerinden Allâhü Teâlâ'nın Tam Olan Kelimelerine Sığınırım ![]() Bir Darlığa Bir Sıkıntıya Düşen Bu Duayı Okumalı Okunuşu: "Bismillâhir'rahmanir'rahim Velâ Havle Velâ Kuvvete İllâ Billâhil'aliyyil'azıym ![]() Ma'nası: "Rahman (Esirgeyen) Rahim (Bağışlayan) Allâh'ın Adıyla ![]() Çok Büyük Allâh'ın Himayesine Sığınmaktan Ve O'nun Yüce Kudretinden Yardım Dilemekten Başka Bir Amacım Yoktur ![]() Nazardan Korunmak İçin Okunacak Dua Okunuşu: "Bismillâhi Yübrîke Min Külli Dâin Yeşfiyke, Ve Min Şerri Hâsidin İzâ Hasade, Ve Min Şerri Külli Ziy Aynin ![]() Ma'nası: "Allâhü Teâlâ, Seni Bütün Hastalıklardan Kurtarıp Şifâlar Versin, Hased Edenin Hasedini Açığa Vurduğu Zamanki Şerrinden Ve Gözü Değen Keskin Gözlü Her Göz Sahibinin Şerrinden Korusun ![]() Üzüntü Ve Sıkıntı Anında Okunacak Dua Okunuşu: "Lâ İlâhe İllallâhül-Aziymül-Haliym ![]() Aziym ![]() Rabbül'ardı Ve Rabbül-Arşil-Keriym ![]() Manası: "Halîm Ve Azîym Olan Allâh'tan Başka İlah (İbâdet Edilecek) Yoktur ![]() Büyük Arşın Sahibi Olan Allâh'tan Başka İlâh Yoktur ![]() Rabbi (Sahibi)Dir ![]() Namazı Bitirince Okunacak Dua Okunuşu: Sübhânallâhi Velhamdü Lillâhi Velâ İlâhe İllallâhü Vallahü Ekber ![]() Lâ Havle Ve Lâ Kuvvete İllâ Billâhil'aliyyil'azıym ![]() Manası: Yüce Allah'ı Tesbih Ederim ![]() ![]() Allah'tan Başka İlâh (İbadet Edilecek) Yoktur ![]() ![]() Ancak Allah'ındır ![]() Bir Şeyini Kaybeden Bir Zarara Uğrayan Okumalı Okunuşu: "Asa Rabbüna En-Yübdilenâ Hayran Minhâ İnna İlâ Rabbinâ Rağıbûun" Ma'nası: "Umulur (Ümid Ederim, Ümid Ediyorum) Ki,Rabbimiz, Onun Yerine Bize Ondan Daha Hayırlısını (Daha İyisini) Verir (Verecektir) ![]() Edenlerdeniz ![]() (O'nun Rızasını İstiyoruz ![]() ![]() Allahımızın Rızasına Ermektir) ![]() |
![]() |
![]() |
|