Poğaça Vol1 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Poğaça Vol1* İçindekiler: 5 Su bardağı un 1 Yumurta 2 Fincan sıvıyağ 1 Paket margarin 1 Adet yaş maya Tuz Pul Biber Hazırlanışı: Maya ılık suyla bir su bardağı içinde iyice eritilir Ilık su musluk suyundan baya bir sıcak olmalıdır![]() Margarin bir tavada ocağın üzerinde önce eritilir sonra soğumaya bırakılır ![]() Un büyükçe bir kaba konur Ortasına elle üyükçe derin bir boşluk yapılır Harç düzeni![]() O boşluğa 1 yumurtanın akı, 2 fincan sıvıyağ, eritilip soğutulmuş bir paket margarin ve 1 bardak ılık suda eritilmiş margarin eklenir ![]() Hamurun içine son olarak tuz ve biraz pulbiber eklenerek yoğrulmaya başlanır ![]() İyice yumuşak bir hamur elde edilenek adar kuvvetlice yoğurmak şart ![]() Sonrasında 20-25 dakika mayalanması için hamuru ılık bir ortamda bırakalım ![]() Mayalanan hamuru elimize parça parça alarak daha önceden zeminini yağladığımız tepsiye dizeceğiz ![]() Elimizde daire şeklinde incelttiğimiz hamur parçasının içine istediğimiz içten koyabiliriz, sosis, sucuk, salam, yeşil zeytin, siyah zeytin, biber, patates, peynir, kıyma, kaşar Ne isterseniz![]() İkiye katlayıp uçlarını yapıştırıyoruz ve yağlanmış tepsimize diziyoruz ![]() Bu şekilde tüm hazırlanmış içi ve hamuru bitirip 200 derece bir fırına koyuyoruz tepsimizi 20 dakika kadar pişirip sonrasında servis edebiliriz![]() Kaynak: birtabak com |
|
|
|