![]() |
Karnıbahar Yemeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karnıbahar Yemeği* İçindekiler: 1tane orta boy karnıhabar 1tane soğan 200gr kıyma 1tepeleme yemek kaşığı salça 1tatlı kaşığı tuz 1tepeleme tatlı kaşığı kırmızı biber 1tane Arnavut biberi 1çay bardağı sıvıyağ Hazırlanışı: Karnıbaharları küçük çiçeklere ayırıp güzelce yıkıyoruz ![]() Soğanı soyup yıkadıktan sonra küp küp doğruyoruz ![]() Tencereye sıvıyağı,soğanı ve kıymayı ilâve edip kavurmaya başlıyoruz ![]() Renkleri dönüp kavrulduktan sonra salçayı çok az suyla sulandırarak tencereye ilâve ediyoruz ![]() ![]() Harcımızın yarısını tencereden alıyoruz ![]() Karnıbaharları tencereye alıyoruz ![]() ![]() Tuz,kırmızı biber ve Arnavut biberini de tencereye ilâve edip, tencerenin kapağını kapıyoruz ve ocağın altını kısıp,yemeğimizi pişmeye bırakıyoruz ![]() Yemeğimiz suyunu çektikten sonra ocağın altını kapıyoruz ![]() Yanına bol mevsim salatası veya sadece soğanla afiyetle yiyiyoruz Kaynak: birtabak ![]() |
![]() |
![]() |
|