![]() |
Karnıbahar Yemeği
* İçindekiler: 1tane orta boy karnıhabar 1tane soğan 200gr kıyma 1tepeleme yemek kaşığı salça 1tatlı kaşığı tuz 1tepeleme tatlı kaşığı kırmızı biber 1tane Arnavut biberi 1çay bardağı sıvıyağ Hazırlanışı: Karnıbaharları küçük çiçeklere ayırıp güzelce yıkıyoruz. Soğanı soyup yıkadıktan sonra küp küp doğruyoruz. Tencereye sıvıyağı,soğanı ve kıymayı ilâve edip kavurmaya başlıyoruz. Renkleri dönüp kavrulduktan sonra salçayı çok az suyla sulandırarak tencereye ilâve ediyoruz.2dakika kadar salçayla beraber kavuruyoruz. Harcımızın yarısını tencereden alıyoruz. Karnıbaharları tencereye alıyoruz. Ayırdığımız harcıda üzerine ilâve ediyoruz. Tuz,kırmızı biber ve Arnavut biberini de tencereye ilâve edip, tencerenin kapağını kapıyoruz ve ocağın altını kısıp,yemeğimizi pişmeye bırakıyoruz. Yemeğimiz suyunu çektikten sonra ocağın altını kapıyoruz. Yanına bol mevsim salatası veya sadece soğanla afiyetle yiyiyoruz Kaynak: birtabak.com |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.