Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
keşkül, osmanlı

Keşkül (Osmanlı)

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keşkül (Osmanlı)




5-6 kişilik Gerekli malzeme:


4 su bardağı süt

4 çorba kaşığı pirinç unu

1 su bardağı tozşeker

30 gr çekilmiş badem

50 gr çekilmiş antepfıstığı

2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi

Süslemek için:

3 çorba kaşığı file badem


Süt, pirinç unu, badem ve antepfıstığını tencereye alın Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin Tozşeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirin

Tatlıyı kâselere paylaştırıp üzerini file bademle süsleyin Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Keşkül (Osmanlı)

Eski 07-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keşkül (Osmanlı)




5-6 kişilik Gerekli malzeme:


4 su bardağı süt

4 çorba kaşığı pirinç unu

1 su bardağı tozşeker

30 gr çekilmiş badem

50 gr çekilmiş antepfıstığı

2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi

Süslemek için:

3 çorba kaşığı file badem


Süt, pirinç unu, badem ve antepfıstığını tencereye alın Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin Tozşeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirin

Tatlıyı kâselere paylaştırıp üzerini file bademle süsleyin Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Keşkül (Osmanlı)

Eski 07-20-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keşkül (Osmanlı)




5-6 kişilik Gerekli malzeme:


4 su bardağı süt

4 çorba kaşığı pirinç unu

1 su bardağı tozşeker

30 gr çekilmiş badem

50 gr çekilmiş antepfıstığı

2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi

Süslemek için:

3 çorba kaşığı file badem


Süt, pirinç unu, badem ve antepfıstığını tencereye alın Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin Tozşeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirin

Tatlıyı kâselere paylaştırıp üzerini file bademle süsleyin Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.