ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Keşkül (Osmanlı) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=258237)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 09:02 AM

Keşkül (Osmanlı)
 

5-6 kişilik Gerekli malzeme:


4 su bardağı süt

4 çorba kaşığı pirinç unu

1 su bardağı tozşeker

30 gr çekilmiş badem

50 gr çekilmiş antepfıstığı

2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi

Süslemek için:

3 çorba kaşığı file badem


Süt, pirinç unu, badem ve antepfıstığını tencereye alın. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Tozşeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirin.

Tatlıyı kâselere paylaştırıp üzerini file bademle süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 09:02 AM

Keşkül (Osmanlı)
 

5-6 kişilik Gerekli malzeme:


4 su bardağı süt

4 çorba kaşığı pirinç unu

1 su bardağı tozşeker

30 gr çekilmiş badem

50 gr çekilmiş antepfıstığı

2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi

Süslemek için:

3 çorba kaşığı file badem


Süt, pirinç unu, badem ve antepfıstığını tencereye alın. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Tozşeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirin.

Tatlıyı kâselere paylaştırıp üzerini file bademle süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 09:02 AM

Keşkül (Osmanlı)
 

5-6 kişilik Gerekli malzeme:


4 su bardağı süt

4 çorba kaşığı pirinç unu

1 su bardağı tozşeker

30 gr çekilmiş badem

50 gr çekilmiş antepfıstığı

2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi

Süslemek için:

3 çorba kaşığı file badem


Süt, pirinç unu, badem ve antepfıstığını tencereye alın. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Tozşeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirin.

Tatlıyı kâselere paylaştırıp üzerini file bademle süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.