Biber Turşusu Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Biber Turşusu TarifiMalzemeler : 500gr acı küçük biber 10 diş sarmısak 1, su bardağı üzüm sirkesi 5 adet kereviz yaprağı 5 dal maydanoz Kaya tuzu Alabildiği kadar su Yapılışı : Yıkanmış biberleri turşu kavanozuna güzelce yerleştirin ![]() Kabukları soyulmuş sarmısakları, üzüm sirkesini ve tuzu karıştırın Kavonozun alabileceği kadar su ilave edip biberlerin üzerine dökün Kereviz ve maydanoz yapraklarını yerleştirdikten sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatın (iki hafta yeterlidir ) ![]() NOT: Turşunuzu serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin Dilerseniz turşunuza zeytinyağı ve limon kabuğuda koyabilirsiniz![]() |
|
|
|