![]() |
Biber Turşusu Tarifi
Malzemeler : 500gr acı küçük biber 10 diş sarmısak 1, su bardağı üzüm sirkesi 5 adet kereviz yaprağı 5 dal maydanoz Kaya tuzu Alabildiği kadar su Yapılışı : Yıkanmış biberleri turşu kavanozuna güzelce yerleştirin. Kabukları soyulmuş sarmısakları, üzüm sirkesini ve tuzu karıştırın. Kavonozun alabileceği kadar su ilave edip biberlerin üzerine dökün. Kereviz ve maydanoz yapraklarını yerleştirdikten sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatın (iki hafta yeterlidir ). NOT: Turşunuzu serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin. Dilerseniz turşunuza zeytinyağı ve limon kabuğuda koyabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.