Chilli Tavuk Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Chilli Tavuk Tarifi[/b] Malzemeler • 3 yemek kaşığı kolza yağı • 1 ufak soğan, ince doğranmış • 2 5 cm/1 inç miktarında taze zencefil kökü ince doğranmış • 2 diş sarımsak, dövülmüş • 12 adet derili ve kemikli tavuk budu, lokma büyüklüğünde parçalara ayrılmış • 2 yemek kaşığı yer fıstığı • 2?3 yemek kaşığı sıcak su • 2?3 yemek kaşığı sıcak su • 2 yemek kaşığı chilli sosu • 1?2 çay kaşığı chilli tozu, zevke göre • 1 çay kaşığı koyu yumuşak kahverengi şeker • 1x400 ml/14 fl oz kutu hindistan cevizi sütü • ¼ çay kaşığı tuz Süslemek İçin • Chilli çiçekleri veya halkaları • Doğranmış kavrulmuş yer fıstığı, kızartılmış hindistan cevizi ve doğranmış taze kişniş otu Tarif Yanmayan geniş bir güveçte yağı ısıtın Soğanı zencefili ve sarmısağı ekleyin, yumuşayana kadar fakat renklenmeden yaklaşık 5 dakika, karıştırarak, hafif ısıda kızartın![]() |
|
|
|