![]() |
Chilli Tavuk Tarifi
[/b] Malzemeler • 3 yemek kaşığı kolza yağı • 1 ufak soğan, ince doğranmış • 2.5 cm/1 inç miktarında taze zencefil kökü ince doğranmış • 2 diş sarımsak, dövülmüş • 12 adet derili ve kemikli tavuk budu, lokma büyüklüğünde parçalara ayrılmış • 2 yemek kaşığı yer fıstığı • 2?3 yemek kaşığı sıcak su • 2?3 yemek kaşığı sıcak su • 2 yemek kaşığı chilli sosu • 1?2 çay kaşığı chilli tozu, zevke göre • 1 çay kaşığı koyu yumuşak kahverengi şeker • 1x400 ml/14 fl oz kutu hindistan cevizi sütü • ¼ çay kaşığı tuz Süslemek İçin • Chilli çiçekleri veya halkaları • Doğranmış kavrulmuş yer fıstığı, kızartılmış hindistan cevizi ve doğranmış taze kişniş otu Tarif Yanmayan geniş bir güveçte yağı ısıtın. Soğanı zencefili ve sarmısağı ekleyin, yumuşayana kadar fakat renklenmeden yaklaşık 5 dakika, karıştırarak, hafif ısıda kızartın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.